HEERHUGOWAARD - In de hoofdklasse vrouwen heeft Reiger Boys nagelaten om goede zaken te doen ten opzichte van koploper Be Quick '28. Tegen hekkensluiter SC Stiens bleven de Heerhugowaardse vrouwen in een zeer povere wedstrijd op een gelijkspel steken.


"Slecht weer en slecht voetbal", en daarmee was eigenlijk het hele verhaal van Reiger Boys - SC Stiens verteld. Waar het volgens de buienradar rond 15.00 uur zou stoppen met regenen, daar bleef de neerslag gestaag neerkomen en met de straffe wind erbij viel er bitter weinig te genieten op De Wending.

Mogelijk dat het weer van invloed was, maar de ploeg van trainer Arnold de Block kwam nooit echt in het spel. Men was onnauwkeurig in de passes, ballen schoten door op het natte kunstgras, en men verloor regelmatig de duels van de Friezinnen. SC Stiens speelde overigens wel naar behoren gezien de omstandigheden waarin men verkeert. De gasten verzamelden tot aan het duel van zaterdag slechts twee punten.

Tot halverwege de tweede helft waren de kansen in dit duel op één hand te tellen tot plotseling Maartje van Haneghem de ban brak. Reiger Boys leek zodoende alsnog de driepunter te pakken, zeker omdat er hierna zich nog een tweetal goede mogelijkheden voor deden, Omdat de thuisploeg weigerde die te benutten kreeg men in de slotfase alsnog het deksel op de neus. Anouk de Groot kwam door over links en plaatste de bal diagonaal achter keepster Jana Spieker: 1-1.

Omdat ook koploper Be Quick '28 gelijk speelde blijft de achterstand van Reiger Boys drie punten waarbij de geel-zwarten nog wel een wedstrijd tegoed hebben. Komende zaterdag spelen de Reiger Boys-vrouwen opnieuw thuis als Sporting '70 op bezoek komt.