HEERHUGOWAARD - De vrouwen van Reiger Boys blijven in de hoofdklasse bovenin meedoen na een doelpuntrijke zege op Barendrecht. Met drie goals en een assist kroonde Marouscha Ruiter zich tot vrouw van de wedstrijd. De heren van Reiger Boys leden zaterdagmiddag op bezoek bij SV Zandvoort de derde nederlaag in vier wedstrijden.

Bij de vrouwenwedstrijd tussen Reiger Boys en Barendrecht duurde het een half uurtje voordat de ban werd gebroken, maar vanaf toen viel er ook genoeg te genieten. Dat begon al bij de openingstreffer toen een voorzet van Maartje van Haneghem ineens op de slof werd genomen door Marouscha Ruiter daarbij de Barendrechtse keepster kansloos latend. Van Haneghem stond ook aan de basis van de 2-0 toen haar corner door een verdedigster in eigen doel werd gewerkt.

Na de rust kwamen daar nog zes doelpunten bij. Namens Barendrecht bracht Misha Lima de spanning terug, maar direct vanaf de aftrap wist Merel Albertsma met een fraaie steekpass Ruiter te bereiken en de snlle aanvalster tekende voor haar tweede doelpunt van de middag. Na de 3-2 van Robin de Jong had de ploeg van Arnold de Block weer niet lang nodig om de marge te vergroten en ditmaal met Ruiter als aangeefster waar van Haneghem knap afrondde. Het duel viel twintig minuten voor tijd in het slot toen Ruiter haar hattrick voltooide, ditmaal na een corner van Amy Visser. In de slotfase maakte Barendrecht middels Eva van der Toorn nog een eretreffer: 5-3.

Heren
Derdeklasser Reiger Boys leed in Zandvoort zijn derde nederlaag in vier wedstrijden en moet de komende wedstrijden alle zeilen bijzetten om de gewenste play-offs te behalen. Trainer Tom Boukes had door blessures opnieuw veel afwezigen in zijn selectie en dat brak de ploeg wederom op. Daarnaast kreeg de ploeg geen grip op voormalig prof Fernando Lewis die zowel kort voor als vlak na de rust scoorde. Na de 2-1 van Dave van Dekken kreeg reiger Boys nog een aantal goede kansen op de gelijkmaker, maar ontbeerde het geluk. In de slotfase profiteerde SV Zandvoort van d eontstane ruimte bij de Heerhugowaarders achterin via Salim Fertout en de derde van Lewis: 4-1.