HEERHUGOWAARD - In de hoofdklasse voor vrouwen heeft Reiger Boys in de thuiswedstrijd tegen Jong Sparta de derde zege op rij geboekt en daarmee de tweede plaats achter koploper Be Quick`28 verstevigd. De topper werd onder barre weersomstandigheden met 2-1 gewonnen door de ploeg van trainer/coach Arnold de Block.


Ondanks de moeilijke omstandigheden was het wel een terechte zege voor de Heerhugowaardse formatie. Via Mila Stevens kreeg men al in de eerste minuut een goede kans en na twintig minuten wist Maartje van Haneghem met een verre lob wel de Sparta-keepster te verschalken. De aanvalster was zelfs nog dichtbij een tweede treffer, maar daar kreeg de Rotterdamse goalie nog net een handje tussen. De Sparta-talenten aasten ook op de tweede plek op de ranglijst, maar in de eerste helft konden zij keepster Jana Spieker nauwelijks verrassen, mede omdat het achterin uitstekend stond bij Reiger Boys met de ervaren Aaike Verschoor, aanvoerster Hilde Spierings en Ashley Koeleman en Cherany de Kraa op de backposities.

Kort na de rust verdubbelde Reiger Boys de score toen Mila Stevens de Sparta-verdediging bij een lange bal van achteruit haar hielen liet zien en koelbloedig afrondde. Vanuit het niets maakte Jong Sparta via Van der Jagt nog wel de aanslutingstreffer, doch de zege voor de equipe van De Block kwam niet meer in gevaar. In de slotfase kreeg men via Marouscha Ruiter en Merel Albertsma zelfs nog kansen om de score verder op te voeren, maar het bleef bij 2-1.

Reiger Boys VR1 - Jong Sparta Rotterdam 2-1 (1-0)

20. Van Haneghem 1-0
54. Stevens 2-0
73. Van der Jagt 2-1

Foto's: DP Sportfotografie

Reiger Boys VR1 is komend weekend vrij. Op zaterdag 18 november speelt men opnieuw thuis als hekkensluiter SC Stiens naar De Wending komt.