HEERHUGOWAARD - De vrouwen van Reiger Boys hebben de eerste horde genomen in de nacompetitie op weg naar handhaving in de hoofdklasse. Op eigen veld won de ploeg van trainster Janny Timisela met 3-2 van CSW uit Wilnis.

Op een zonovergoten Sportpark De Wending begonnen de geel-zwarten sterk aan het duel en dat resulteerde al na zeven minuten in een eerste treffer. Na een afgeslagen corner wist Dominique Verweij van buiten de zestien de bal op voortreffelijke wijze in de kruising te schieten. Lang bleef die voorsprong echter niet staan want na een verdedigingsfout kon de vrijstaande Joy Haveman de bal over keepster Nicolle Panis in het doel koppen. Binnen een paar minuten kwam de thuisploeg echter opnieuw op voorsprong toen scheidsrechter Beers hands constateerde en Amy Visser vanaf elf meter kon raak schieten. Panis voorkwam vervolgens een nieuwe gelijkmaker met een bekwame redding op een schot van Fontijn, waarna Reiger Boys verzuimde om de wedstrijd al voor de rust in het slot te gooien door een drietal goede mogelijkheden om zeep te helpen.

Hoewel er op het warme kunstgras vaak slordig gespeeld werd bleef het in de tweede helft spannend. Marit Bon kreeg kort na de rust al een goede kans op de gelijkmaker, maar mikte naast. Naarmate de wedstrijd vorderde leek men bij de thuisploeg op twee gedachten te hinken om de voorsprong te verdedigen of definitief toe te slaan, maar in de laatste minuten sloeg men alsnog toe. Vlak nadat uitblinkster Amy Visser met een mooie actie via de keepster de lat had geraakt wist aanvoerster Aaike Verschoor de bal te veroveren en de net ingevallen Marouscha Ruiter in stelling te brengen die vervolgens koelbloedig bleef en de wedstrijd besliste. Bon maakte in blessuretijd nog wel een treffer voor CSW, maar deze kwam te laat om de thuisploeg te doen wankelen.

'De eerste horde is genomen, nu moeten we het volgende week afmaken', sprak een gelukkige Verschoor na afloop. Reiger Boys zal dan in een onderling duel met Wartburgia 2 moeten uitmaken wie zich komend seizoen hoofdklasser mag noemen.

Reiger Boys VR1 - CSW VR1 3-2 (2-1)
7. Verweij 1-0
13. Haveman 1-1
18. Visser (pen.) 2-1
90. Ruiter 3-1