UTRECHT/DEN HELDER - Het zijn moeilijke tijden voor de eerste teams van Reiger Boys. De vrouwen verkeren nog steeds in degradatiegevaar terwijl de heren ondanks een goede eerste competitiehelft zich lijken te moeten verzoenen met een plek in de middenmoot.

Odysseus '91 VR1 - Reiger Boys VR1 (2-2)
'Het was een wedstrijd met twee gezichten', verklaarde aanvoerster Aaike Verschoor na afloop. 'In de eerste helft lukte ons onvoldoende om druk op de bal te hebben en kon het bewegelijke Odysseus steeds de vrij lopende mensen vinden waardoor we binnen een kwartier met 2-0 achter stonden. Gelukkig liepen we in de eerste helft verder geen schade op.'

'In de rust hebben we besloten om één op één te gaan spelen om op die manier druk naar voren te kunnen zetten en dit pakte zeer goed uit. Er werd gestreden voor elke bal en de duels werden steeds vaker gewonnen waardoor Odysseus steeds onrustiger werd.' Amy Visser, die na lang blessureleed in de rust inviel bracht Reiger Boys uiteindelijk langszij. Eerst met een kopbal na een perfecte voorzet van Isolde Stam en vervolgens schoot zij vanaf rand zestien de bal in de bovenhoek.'Er had misschien nog wel meer ingezeten, maar na die 2-0 stapten wij toch als morele winnaar van het veld en dit biedt vertrouwen voor de komende wedstrijden', aldus Verschoor.

Naast de rentree van Visser roemde de aanvoerster ook de jonge Judith Kouwen die al na 35 minuten de geblesseerde Michelle Knopp moest komen vervangen en centraal achterin een puike partij speelde.

HCSC - Reiger Boys (4-1)
Voor de heren van Reiger Boys lijkt niets anders te resten dan de grijze middenmoot. Een week na de zeperd tegen Wartburgia ging men in Den Helder opnieuw met ruime cijfers onderuit tegen HCSC. De ploeg van trainer Raymond Huisman kwam na een kleine twintig minuten op achterstand toen Camara kon inkoppen tussen twee verdedigers in. Op slag van rust maakte HCSC de 2-0 vanuit buitenspelpositie, waar de scheidsrechter het vlagsignaal van de grensrechter negeerde. 'Wij kregen ook wel kansen, onder meer via Daniel Vos en Bert Inecia, maar gezien het spelbeeld mochten wij nog blij zijn met 2-0', aldus Huisman.

Reiger Boys kwam vervolgens goed weg toen een makkelijk gegeven strafschop door HCSC ruim werd over geschoten, maar ondanks dat Huisman in de rust had aangegeven dat er als collectief strijd geleverd diende te worden, gaf Reiger Boys opnieuw niet thuis. Met een mooie lob over keeper Idema kwam de thuisploeg op 3-0, en ondanks een fraaie eretreffer van Vos kon men er geen slotoffensief uit persen en besliste de Helderse ploeg de wedstrijd met een 4-1 eindstand tot gevolg.

'We zitten in een moeilijke fase en geven te makkelijk goals weg waar we er zelf aanvallend te weinig tegenover stellen. De resultaten komen niet aanwaaien en zeker nu er een aantal spelers ontbreken moet de bereidheid er bij allen zijn om net die extra stap te doen en de gemaakte afspraken na te komen. Hetgeen we nu brengen is ver onder de maat en geen schim van de ploeg van voor de winterstop toen de kracht in het voetbal en in het collectief zat. Juist die twee zaken ontbreken momenteel en als we dit niet omdraaien verwacht ik nog zes hele zware en moeilijke wedstrijden', besluit Huisman.