HEERHUGOWAARD - In de hoofdklasse van het vrouwenvoetbal heeft Reiger Boys afgelopen zaterdag in een spectaculair duel met 4-4 gelijk gespeeld tegen directe concurrent RCL.

De Heerhugowaardse vrouwen hadden vooraf op meer gehoopt om zo de gasten uit Leiderdorp voorbij te steken op de ranglijst, maar mochten na afloop blij zijn met het punt aangezien de gelijkmaker in de slotminuut viel. Het was van het beging tot het eind van het genieten op sportpark De Wending waar genoeg gebeurde op het hoofdveld van de geel-zwarten. Reiger Boys kwam al na tien minuten op voorsprong door een prachtig schot van Manon Huisman, maar twintig minuten later had RCL die stand omgebogen door twee treffers van Lesley Landweer, waarvan de laatste uit een strafschop. Het jonge talent Mila Stevens zorgde voor een 2-2 ruststand.

Die score bleef tot een kwartier voor tijd staan, maar toen gebeurde er van alles. RCL nam een hernieuwde voorsprong via Geke Maat. Maartje van Haneghem zorgde vervolgens voor een vrije trap voor de gelijkmaker, maar nauwelijks een minuut later was het alweer 3-4 door Annabel Schoonderwoerd. RCL stond op dat moment nog met tien speelsters op het veld na een tweede gele kaart voor Kimberley van Delft. Met elf tegen tien wist Huisman in de slotminuut via de op de grond liggende Dominique Verweij de gelijkmaker aan te tekenen. Dit zorgde voor zoveel beroering in het RCL-kamp dat ook de assistent-scheidsrechter van die ploeg nog met rood werd weggestuurd.

Reiger Boys, dat zich graag zonder het spelen van nacompetitie wil handhaven in de hoofdklasse heeft in de stand twee ploegen onder zich staan. Hekkensluiter Heerenveense Boys is komende zaterdag de volgende tegenstander op De Wending.