HEERHUGOWAARD - Tijdens de "dubbel" bij Reiger Boys met thuiswedstrijden voor zowel Vrouwen- als Heren 1 heeft Reiger Boys VR1 bijzonder goede zaken gedaan in de onderste regionen van de hoofdklasse. Door concurrent Barendrecht met 3-0 te verslaan staat de ploeg van trainer Junior Pourier nu op een veilige plaats al weet men ook dat er in de resterende drie wedstrijden nog een loodzwaar programma wacht. De heren van Reiger Boys gaven deze zaterdag niet thuis en gingen hard onderuit tegen VV IJmuiden (0-4).


Reiger Boys VR1 en Barendrecht VR1 stonden voorafgaand aan het duel in punten gelijk waardoor de winnaar van het duel bijzonder goede zaken zou doen om in de strijd om handhaving. De geel-zwarten willen graag de nacompetitie ontlopen en toonden tegen de gasten dan ook bijzonder geconcentreerd spel waarin het weinig weg gaf en kort voor rust op voorsprong kwam door Manon Huisman.

Na de rust verdubbelde Marouscha Ruiter de score. Barendrecht probeerde het wel, maar kwam niet door de hechte defensie van Reiger Boys dat in de slotfase via Liz Mammen nogmaals toesloeg: 3-0. Reiger Boys staat nu achtste waarmee het dus "veilig" is. Zeker is men echter nog niet aangezien Oranje Nassau, ACV en SC Stiens de komende drie tegenstanders zijn en deze ploegen allen nog kans hebben op de landstitel in de hoofdklasse.

Heren
Reiger Boys 1 zal het seizoen afsluiten als middenmoter. De ploeg van trainer Tom Boukes is reeds enige tijd veilig en lijkt zich tevrden te moeten stellen met een zesde plaats. Tegen het laag geklasseerde VV IJmuiden dat de punten nog hard nodig hard liep het niet bij de thuisploeg. Na een 0-2 ruststand gingen Reiger Boys met 0-4 onderuit.