HEERHUGOWAARD - Voetbalvereniging Reiger Boys heeft als winnaar van "Win Sportveldverlichting" voor maar liefst € 30.000,-- aan sportveldverlichting gewonnen. Deze wedstrijd, georganiseerd door Signify, werd uitgeschreven voor sportclubs. Het bestuur van Reiger Boys besloot mee te doen want een voetbalclub in één van de meest duurzame wijken, namelijk De Stad van de Zon, kan niet duurzaam genoeg zijn.


De LED verlichting is dan ook meer dan welkom. Het hoofdveld krijgt binnenkort OptiVision LED-armaturen, voorzien van de Interact Sports Field Lighting applicatie. Hiermee bedienen ze voortaan de verlichting met een eenvoudige swipe. En dankzij de energie-efficiënte LED-verlichting bespaart de club heel wat geld op de elektriciteitsfactuur.

De werkzaamheden zullen uitgevoerd worden door Pilkes, een voor Reiger Boys vertrouwde partij. Frans Peelen heeft vorige week namens Signify de cheque overhandigd. Namens het bestuur van Reiger Boys waren Wil Verkooijen, Wilko Bakker, Stefanie Hoogland en Dick Kuijl aanwezig. Het bestuur geeft aan heel blij te zijn met deze prijs en vindt dit een mooie en belangrijke stap naar verdere verduurzaming van het complex.