HEERHUGOWAARD - De zaalvoetbalsters van Reiger Boys/Woest hebben de thuiswedstrijd tegen Feyenoord Futsal winnend afgesloten. Na een 0 – 1 achterstand bij rust, won de Heerhugowaardse formatie van coach Monique van der Rijst met 3 – 1 van titelverdedigster Feyenoord Futsal. Door de zege klimt Reiger Boys/Woest naar een tweede plaats, en met nog vier duels te gaan komen de play-offs steeds meer in zicht.

De eerste helft was voor de bezoeksters uit Rotterdam, die dan ook terecht op voorsprong kwamen. De goal viel in de achtste minuut via Sheralin Henriquez die hard en laag in de hoek schoot. De gasten kregen daarna nog diverse mogelijkheden om de score op te bouwen, maar stuitten keer op keer op de uitstekend keepende Jacky Reus, waardoor de ploegen met 0 – 1 gingen rusten.

Na de thee kwam de thuisploeg sterk uit de kleedkamer, en halverwege wist men de wedstrijd volledig te kantelen door in kort tijdsbestek driemaal te scoren.

De gelijkmaker viel in de 29e minuut met Floor Spaan als maakster, die nauwelijks 60 tellen later opnieuw het net vond. Binnen twee minuten daarna werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Chantal Hendriksen maakte aan alle Rotterdamse illusies een einde door de 3 – 1 binnen te pegelen.

Diezelfde Chantal Hendriksen haalde het einde van de wedstrijd niet want ze kreeg een directe rode kaart van scheidsrechter Ras, na commentaar op de leiding. Maar zelfs in ondertal-situatie kwam Reiger Boys niet meer in de problemen. Dit maakte Van der Rijst tevreden: 'De eerste helft was slordig, maar de wijze waarop we in de tweede helft voor elkaar gestreden hebben maakt me trots.'

Komende woensdag staat de belangrijke inhaalwedstrijd ZVV Den Haag – Reiger Boys/Woest op het programma. Mocht Reiger Boys dat duel ook winnend afsluiten, is men zo goed als zeker van de play-offs om het kampioenschap van Nederland.