GORINCHEM - In de Eredivisie zaalvoetbal vrouwen is Reiger Boys/Woest de ongeslagen status kwijt. Na drie overwinningen op rij ging de ploeg van coach Monique van der Rijst met 5-3 onderuit bij ZVG/Cagemax.

In Gorinchem kwamen de geel-zwarten al snel op achterstand, maar deze was tien minuten later ongedaan gemaakt door doelpunten van Sanne Brand en Judine Castricum. In de tweede helft kwam ZVG/Cagemac op gelijke hoogte, en nu was het Chantal Hendriksen die voor een hernieuwde voorsprong zorgde. Tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker, en uiteindelijk ging het in de slotfase helemaal fout voor de Heerhugowaardse formatie waardoor de thuisploeg nog tweemaal scoorde.

Door de nederlaag deelt Reiger Boys/Woest nu de koppositie met streekgenoot Team Alkmaar/Sportstars dat wel een beter doelsaldo heeft. Komende vrijdag 25 oktober speelt Reiger Boys/Woest thuis tegen KTP Nieuw Roden.

ZVG/Cagemax - Reiger Boys/Woest 5-3 (1-2)
3. Lakerveld 1-0