HEERHUGOWAARD - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft Reiger Boys/Woest de kans laten liggen om naast koploper Team Alkmaar/Sportstars te komen. De ploeg van coach Monique van der Rijst speelde in eigen huis met 2-2 gelijk tegen Drs. Vijfje.

De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat een punt het maximaal haalbare was tegen de Groningers want voor meer was het spel van de Heerhugowaardse formatie vrijdagavond te zwak. De ploeg begon duidelijk al niet scherp aan het duel want al binnen dertig seconden wisten de gasten via Vesna Veltrop verder uit te lopen. Het was met name aan keepster Jacky Reus, één van de weinige speelsters die wel een voldoende haalde, te danken dat deze stand tot de rust bleef staan. Pas tegen het eind van de eerste helft kreeg Reiger Boys de eerste goede kansen, maar deze waren niet besteed aan Zoyla Barendse en Lisa Luiken.

Ook na de rust was het Reus die de thuisploeg met twee goede reddingen op de been hield. Wel toonde de thuisploeg nu veel meer strijd, en bijna werd men daar ook voor beloond toen Chantal Hendriksen en Judine Castricum binnen kort tijdsbestek wisten te scoren. Bijna net zo snel lag echter ook de gelijkmaker, opnieuw van Veltrop, weer in het doel en hier zou het ook bij blijven.

Door de nederlaag van koploper Team Alkmaar/Sportstars liep men wel een punt in en is de achterstand nu twee punten. Komende vrijdag 13 december sluit Reiger Boys/Woest het voetbaljaar 2019 af met een uitwedstrijd bij Os Lusitanos.

Foto's: DP Sportfotografie