AMSTERDAM - Met een tweede plaats, op twee punten achterstand van koploper Team Alkmaar/Sportstars, gaan de zaalvoetbalsters van Reiger Boys/Woest met een goed gevoel de winterstop in. Vrijdagavond won de ploeg van coach Monique van der Rijst met 2-3 bij Os Lusitanos.

De jonge Heerhugowaardse formatie wist van de tien gespeelde wedstrijden zeven keer te winnen, speelde eenmaal gelijk, en verloor tweemaal. Waar men in voorgaande jaren nog wel eens wisselvallig presteerde blijken de talenten dit seizoen constant in de top vier van de eredivisie meedraaien, een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs.

In Amsterdam kwam de ploeg al vroeg op voorsprong tegen Os Lusitanos door een doelpunt van Judine Castricum. Vervolgens lag het spel enige tijd stil door een zware knieblessure bij een van de Amsterdamse speelsters. Na de pauze trok Latoya Mitchell de stand gelijk, maar Reiger Boys stelde snel orde op zaken door doelpunten van opnieuw Castricum en Chantal Hendriksen. Amy Stoel scoorde nog wel tegen, maar de zege van de Heerhugowaardse ploeg kwam nooit in gevaar. "Eigenlijk hadden we er nog een paar meer moeten maken',aldus coach Monique van der Rijst die desondanks zeer blij was met de punten en de ontwikkeling die haar ploeg doormaakt.

Reiger Boys/Woest VR1 hervat de competitie op 17 januari met een thuiswedstrijd tegen ZVG/Cagemax.