HEERHUGOWAARD - De vrouwen van Reiger Boys/ Woest blijven koploper Team Alkmaar/ Sportstars op drie punten volgen in de Eredivisie zaalvoetbal. Vrijdagavond werd hekkensluiter EXS Zwolle met 5-0 verslagen. Alle doelpunten werden in de tweede helft gemaakt.

De Zwolse formatie was niet bij machte om het de Heerhugowaarde formatie enigszins lastig te maken. Aangezien de gasten met slechts één wissel aantrad concentreerde men zich voornamelijk op tegenhouden en dat ging de ploeg in een uiterst magere eerste helft goed af. De thuisploeg kreeg wel kansjes, maar het ontbrak nog aan scherpte en de spaarzame keren dat de Zwolse ploeg voor het doel kwam deed keepster Jacky Reus haar werk naar behoren.

In de tweede helft werd de ban met ietwat geluk gebroken toen een schot van Floor Spaan door Ellen Marissink van richting werd veranderd waardoor keepster Alissa Visch kansloos was. De talentvolle Spaan moest kort hierop met een blessure uitvallen. Desondanks was het verzet van de Overijsselse ploeg gebroken en binnen tien minuten liep Reiger Boys vervolgens uit naar een ruime zege. Via doelpunten van Zoyla Braendse, Sanne Brand, Judith de Bruin en Chantal Hendriksen stopte de teller uiteindelijk op vijf. 'Het was een saaie pot vandaag, maar tegen dit soort tegenstanders tellen allen de drie punten dus dat hebben we naar behoren gedaan', aldus coach Monique van der Rijst.

Reiger Boys/ Woest - EXS Zwolle 5-0 (0-0)