HEERHUGOWAARD - Het jonge team van Reiger Boys/Woest heeft vrijdagavond weer een verdiende driepunter mogen bijschrijven in de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen. De ploeg van coach Monique van der Rijst won overtuigend, en met prima voetbal, van het ervaren ZVV Den Haag.

De Heerhugowaardse formatie verloor eerder dit seizoen nog met 6-2 in de Hofstad, maar ditmaal waren de rollen volledig omgedraaid. De Haagse ploeg kon echter in de score tot vlak na de rust gelijke tred houden ook al was de thuisploeg in het eerste kwartier en in het laatste kwartier oppermachtig.

De start was direct al voortvarend want de eerste minuut was nog niet om toen Lotte Bijl al verwoestend uithaalde na een assist van de teruggekeerde Chantal Hendriksen. Een paar minuten later wist de jonge, maar al veel scorende Floor Spaan keepster Lisa Franken voor een tweede maal te passeren. Reiger Boys/Woest kreeg nog een handvol kansen, maar ook keepster Tamara Luijkx moest tweemaal reddend in actie komen en deed dit met verve. Door defensieve slordigheden moest zij in de slotfase echter twee keer capituleren en brachten Samantha Chin-A-Sang en Priscilla de Vos de stand in evenwicht.

Kort na de rust bracht Hendriksen op aangeven van Maudy Stoop Reiger Boys weer op voorsprong, maar deze werd binnen een minuut weer teniet gedaan door opnieuw De Vos. Behoudens de vijf minuten voor en na de rust nam de thuisploeg echter het heft weer over en werd de Haags ploeg bijkans van de vloer gespeeld. Judith de Bruijn had altwee mogelijkheden om zeep geholpen, maar mikte bij haar derde kans wel raak en een minuut later was het Spaan die haar tweede van de avond maken. Met dank aan keepster Franken bleef Den Haag nog enigszins op de been, want zij behoedde de gasten voor een ruime nederlaag. In de slotfase kon de prima spelende Judine Castricum de eindstand nog wel op 6-3 bepalen.

Keepster Tamara Luijkx werd na afloop uitgeroepen tot "vrouw van de wedstrijd" en was content met de zege. 'Al baal ik van die drie tegengoals in die paar minuten want die waren gewoon onnodig, maar deze hebben we dik verdiend gewonnen.' Door het goede resultaat blijft Reiger Boys negende, en is men inmiddels zeker van handhaving. Volgende week vrijdag speelt de ploeg opnieuw thuis als hekkensluiter Avanti op bezoek komt.

Reiger Boys/Woest VR1 - ZVV Den Haag VR1 (6-3)
1. Lotte Bijl 1-0
7. Floor Spaan 2-0
16. Samantha Chin-A-Sang 2-1
20. Priscilla de Vos 2-2
22, Chantal Hendriksen 3-2
23. Priscilla de Vos 3-3
30. Judith de Bruijn 4-3