HEERHUGOWAARD - De vrouwen van Reiger Boys/Woest zijn vrijdagavond in de tweede ronde van het bekertoernooi uitgeschakeld. De ploeg van trainster Monique van der Rijst hield TPP Rotterdam op 0-0, een uitslag die zelden voorkomt in het zaalvoetbal, maar moest uiteindelijk het onderspit delven na het nemen van strafschoppen.

Het lukte de thuisploeg dus niet om opnieuw te stunten tegen de regerend landskampioen nadat er een paar weken geleden in competitieverband met 2-0 werd gewonnen van de Rotterdammers. Beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd, maar er gebeurde simpelweg te weinig voor de doelen waardoor de kansen schaars bleken. De grootste mogelijkheid was vlak voor het eindsignaal toen Jaimy Visser namens de thuisploeg op de paal schoot.

In de strafschoppenserie waarbij Tamara Luijkx eerste keepster Jacky Reus verving schoten de Rotterdammers driemaal raak (Suzanne Bakker, Jennifer Oliveira en Vivienne Nieuwenhoorn-Knegtmans). Namens de thuisploeg deed Sanne Brand dat ook maar miste aanvoerster Dominique Verweij waardoor TPP door bekert.

'Zonde', aldus manager voetbalzaken Bob Kool van de Heerhugowaardse vereniging al was het qua beleving en spel vele malen beter als een week eerder tegen Team Alkmaar.'
Komende vrijdag 7 december speelt Reiger Boys/Woest opnieuw thuis als men in competitieverband KTP Nieuw Roden ontvangt (20.30 uur).