ZWOLLE - Met nog twee wedstrijden te gaan in de reguliere competitie hebben de zaalvoetbalsters van Reiger Boys/Woest zich alvast geplaatst voor de play-offs om het kampioenschap van Nederland. De ploeg van coach Monique van der Rijst zegevierde vrijdagavond met ruim verschil over EXS Zwolle, waardoor men niet meer is te achterhalen door de huidige nummer vijf in de stand.


Naast Reiger Boys/Woest zijn ook koploper Drachtster Boys en de huidige nummer drie, Team Alkmaar/Sportstars, zeker van het toetje van de Eredivisie. Voor de vierde plek zijn er nog twee kanshebbers, te weten ZVV Den Haag en regerend landkampioen TPP/ Feyenoord Futsal die elkaar over een week treffen.

Reiger Boys wilde in ieder geval zeker van en klapte er op bezoek bij EXS Zwolle direct op. Tussen de 4e en 12e minuut nam de Heerhugowaardse formatie dan ook direct afstand die het niet meer uit handen gaf. Twee doelpunten van Floor Spaan braken het duel open en binnen mum van tijd wisten ook aanvoerster Sanne Brand en Kess Androg het net te vinden. Een moment van concentratieverlies zorgde ervoor dat de thuisploeg middels goals van Lianne Ekkel en Jennieke de Pater even terug kwam, maar nog voor de rust waren de gasten weer bij de les en tilden Judine Castricum en Chantal Hendriksen de stand naar 2-6.

In het tweede bedrijf ging men vrolijk verder en zowel Brand als Hendriksen wisten een tweede treffer te maken. Opnieuw kon de Zwolse formatie via Ekkel en Jonneke Sterk tweemaal tegen scoren, maar de verdiende zege van het gedreven Reiger Boys kwam nimmer in gevaar. In de slotfase bepaalde Spaan met haar derde treffer van de avond de eindstand op 4-9 en was het gestelde doel voor dit seizoen bereikt.

Reiger Boys/Woest speelt in de reguliere competitie nog thuis tegen koploper Drachtster Boys (13 maart) en een week later op bezoek bij Drs. Vijfje om zich vervolgens te kunnen richten op de play-offs.

EXS Zwolle VR1 - Reiger Boys/Woest VR1 4-9 (2-6)
4. Spaan 0-1
6. Spaan 0-2
8. Androg 0-3
12. Brand 0-4
13. Ekkel 1-4
14. De Pater 2-4
16. Castricum 2-5
17. Hendriksen 2-6
24. Brand 2-7
26. Hendriksen 2-8
34. Ekkel 3-8
35. Sterk 4-8
40. Spaan 4-9