RODEN - De zaalvoetbalsters van Reiger Boys/Woest hebben de verre uitwedstrijd bij KTP/Nieuw Roden met ruime cijfers gewonnen. De Heerhugowaardse ploeg van coach Monique van der Rijst had bij rust al een comfortabele 0-3 voorsprong om uiteindelijk met 1-7 te zegevieren.

Reiger Boys/Woest was vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter, de betere ploeg, en creëerde in een vroeg stadium meteen al diverse mogelijkheden. In de vijfde minuut was het dan ook voor het eerst raak, Kess Androg rondde een mooie aanval doeltreffend af. KTP/Nieuw Roden had nauwelijks afgetrapt of de 0-2 lag achter keepster Venema. Het doelpunt kwam op naam van topscorer Chantal Hendriksen. In de slotminuut van de eerste helft leek Reiger Boys / Woest de wedstrijd al te beslissen, want het was aanvoerster Sanne Brand die de 0-3 liet aantekenen. Kreeg de thuisploeg dan geen mogelijkheden? Jawel, want tussen de tweede en derde treffer van de gasten wist de thuisploeg een aantal afstandsschoten te produceren. Keepster Jacky Reus stond echter op haar post of zag de ballen langs het doel gaan.

Na rust kwam KTP/Nieuw Roden wel snel tot scoren, Amber Bandringa wist nu Reus wel te passeren. Even leek Reiger Boys/Woest van slag, want ineens had de thuisploeg een kortstondige opleving. Het kreeg nog een paar mogelijkheden, maar de prima keepende Reus liet zich niet meer passeren. De opleving was van korte duur, want al snel was het verschil weer drie goals. Floor Spaan maakte de 1-4 waarmee het Roder verzet definitief gebroken was. In de laatste vijf minuten wist Reiger Boys/Woest uit te lopen naar een goede overwinning. Lais Boes maakte een treffer en Floor Spaan wist met nog twee goals haar totaal op drie te brengen en de eindstand op 1-7 te bepalen.

KTP/Nieuw Roden - Reiger Boys/Woest 1-7 (0-3)
5. Kess Androg 0 – 1
6. Chantal Hendriksen 0 – 2
20. Sanne Brand 0 – 3
21. Amber Bandringa 1 – 3
21. Floor Spaan 1 – 4
35. Lais Boes 1 – 5
36. Floor Spaan 1 – 6