HEERHUGOWAARD - De zaalvoetbalsters van Reiger Boys/Woest hebben vrijdagavond de derde nederlaag op rij geleden. In tegenstelling tot een week eerder toen tegen KTP Nieuw Roden een uitstekende partij werd gespeeld zakte de ploeg nu ook nog eens door de ondergrens. Tegenstander Drs. Vijfje was vanaf het eerste fluitsignaal de betere partij en nam verdiend de punten mee uit Heerhugowaard.

De toon werd al gezet in de eerste minuut met een wonderschone goal van de gasten uit Groningen. Arte Brueren wist met een mooi wippertje Tessa Spijker te bereiken die de bal langs keepster Jacky Reus binnen schoot. Ondanks een snelle en fraaie gelijkmaker van Floor Spaan was het vervolgens ondermaats wat de ploeg van Monique van der Rijst liet zien. Drs. Vijfje stoorde vroeg in de opbouw en de thuisploeg had hierdoor moeite om de bal lang in bezit te houden waardoor er vele verkeerde keuzes werden gemaakt. De gasten namen een hernieuwde voorsprong toen Tessa Peters schoot en de bal via aanvoerster Dominique Verweij in het doel verdween. De 1-2 bleek tevens de ruststand.

In de tweede helft kende de wedstrijd een zelfde start want weer het de Groningers die snel scoorden ditmaal via een kopbal van Spijker. Voor Reiger Boys, het sein om nog meer op de aanval te spelen, maar net als in de eerste helft bleef het spel te rommelig om ergens aanspraak op te kunnen maken en in de uiterste slotfase vergrootte Jet Nooteboom het leed door ook nog de 1-4 te scoren.

Reiger Boys/Woest VR1 sluit het voetbaljaar 2018 volgende week vrijdag af met een uitwedstrijd bij ZVV Den Haag.

Reiger Boys/Woest VR1 - G.S.F.V. Drs. Vijfje VR1 1-4 (1-2)
1. Spijker 0-1