HEERHUGOWAARD - Door voor de zevende keer op rij ongeslagen te blijven is Reiger Boys aan een zeer sterke reeks bezig. Zaterdag werd er op het eigen sportpark De Wending met 2-0 gewonnen van PSZ. Die uitslag geeft overigens niet de ware krachtsverhoudingen weer, want met iets meer precisie had de thuisploeg zo maar een hele dikke overwinning kunnen bijschrijven.

Met nog vijf wedstrijden te gaan is het geloof om de nacompetitie voor promotie te behalen dan ook volop aanwezig. Aanvoerder Pascal Kabalt sprak voor de wedstrijd al: ,,De verschillen zijn klein in deze klasse. Wij hebben zelf dit seizoen acht keer gelijk gespeeld. Als we daar nu eens de helft van gewonnen hadden waren we gewoon gedeeld koploper. De onderlinge wedstrijden tegen de ploegen bovenin hebben ons laten zien dat wij ook zeker niet minder zijn dan deze teams". Met vier overwinningen en twee gelijke spelen uit de laatste zes wedstrijden startte de ploeg van de geschorste trainer Wesley Visser dan ook vol zelfvertrouwen tegen het Zaanse PSZ.

Kansen
Dat vertrouwen kwam uit want de thuisploeg was vanaf de eerste minuut de betere ploeg en kreeg voor rust al een handvol kansen waarvan er slechts één benut werd. Na een half uur brak de ervaren spits Ilco van der Hel de ban en hoewel de PSZ-grensrechter wilde doen geloven dat hij dit vanuit buitenspelpositie deed was daar in de verste verte geen sprake van. Op eigen waarneming keurde scheidsrechter Leider de goal dan ook terecht goed. De tweede helft gaf een zelfde beeld te zien en nadat Güney Turpcu van dichtbij vlak na rust de score had verdubbeld leek er geen vuiltje aan de lucht voor de geel-zwarten. De gasten hadden niets in te brengen en mochten van geluk spreken dat bij de thuisploeg het vizier niet altijd op scherp stond.

Terechte zege
Over het missen van de kansen sprak Lars Apeldoorn die samen met Kabalt in het centrum van de verdediging een sterke wedstrijd speelde: ,,We hebben het ons zelf weer onnodig moeilijk gemaakt door zoveel kansen om zeep te helpen, maar op de terechte zege valt niets af te dingen. Tot een paar minuten voor tijd hebben wij niets weg gegeven aan PSZ". Tegen het einde van de wedstrijd kregen de gasten inderdaad nog wel een tweetal kansen, maar keeper Guus van Wetering bleek geconcentreerd en redde bekwaam. Behalve het missen van de kansen was er nog een minpuntje door toedoen van Mick Leijdeckers. De linksback pakte twee domme gele kaarten, en speelde de wedstrijd dus niet uit.

Aanvoerder Kabalt ziet de komende vijf wedstrijden vol vertrouwen tegemoet: ,,Volgende week wacht weer een lastige uitwedstrijd bij DEM en we krijgen onder meer nog twee ploegen die vlak boven ons staan. We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken, maar in de reeks waar wij nu inzitten kan het nog wel eens een mooi einde van het seizoen worden".