HEERHUGOWAARD - Op 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag, een dag waarop vrijwilligers extra aandacht verdienen. Voetbalvereniging Reiger Boys heeft zo'n 250 vaste vrijwilligers die ook in deze tijd hun werk doen.


Naast de trainers en begeleiders die wekelijks op de velden actief zijn, zijn er ook veel vrijwilligers die achter de schermen werken. Denk aan de ledenadministratie, het wedstrijdsecretariaat, coördinatoren en bestuur. Ook zijn er vrijwilligers die door de huidige Coronamaatregelen hun vrijwilligerswerk niet of nauwelijks kunnen uitvoeren, zoals scheidsrechters en kantinemedewerkers.

Reiger Boys besloot om een actie op touw te zetten voor de vrijwilligers en vond in Amigo Plant, hoofdsponsor van de jongens Onder 10 tot en met 13 , een partner die dit mede mogelijk heeft gemaakt.

Alle vaste vrijwilligers worden in het zonnetje gezet en ontvangen een geel vetplantje in een zwart potje, dus geheel in de Reiger Boys clubkleuren. Deze plantjes worden thuisbezorgd door het bestuur, coördinatoren en leden van de sponsorcommissie. De plantjes zijn door Saen Screen graphic productions voorzien van een boodschap voor de vrijwilligers.

Vrijwilligers maken het immers mogelijk om de circa 1000 leden iedere week te laten trainen en hopelijk snel ook weer competitie te laten spelen.