CAPELLE AAN DE IJSSEL - In Capelle aan den IJssel hebben de spelers van Team Schroevengroothandel.nl een gelijkspel behaald. Hans Handgraaf en Fred Groen zorgden voor de winst, waar Dirk van Mourik en Leo de Jong verloren.

Van Mourik speelde tegen Shane Hilgers een solide pot. Tot aan de finish kon Hilgers het niet bijbenen. De verwachting was dan ook volle winst voor van Mourik, maar in de eindfase nam Hilgers een eindsprint en won alsnog. Eindstand 35-32 in 41 beurten.

De Jong had aan Gerrie Geelen een gelijkwaardige tegenstander. Het verschil zat in de finesse. Waar de Jong slordig omging met de kansen, maakte Geelen haar punten op ragfijne wijze. Geelen was uiteindelijk dan ook de terechte winnaar in 41 beurten. (30-22).

Groen speelde tegen Marco Kuijf een gelijk opgaande partij. Het leek erop dat beide spelers aan elkaar gewaagd waren. Toch kwam Kuijf net wat tekort om het verschil te maken. Groen speelde vrijuit en kon in de eindfase nog behoorlijk uitlopen naar een goed gemiddelde. Eindstand 23-30 in 32 beurten voor Groen.

Ook Handgraaf begon sterk tegen Eric Elbertse, en er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht. Toch kon Handgraaf het niet volhouden. In de eindfase kroop Elbertse dichterbij, en leek de partij te kantelen. Toch bleef het verschil te groot en maakte Handgraaf de partij uit in beurt 58. (25-35).Eindstand 1-1 (4-4)