HEERHUGOWAARD – SVW’27 heeft in de persoon van René van Marsbergen een nieuwe hoofdtrainer gevonden. Van Marsbergen is daarmee de opvolger van de naar VVSB vertrokken Patrick van der Fits.

Patrick van der Fits kreeg onlangs een aanbieding van VVSB om daar de technische staf te komen versterken. De coach vroeg daarom aan het bestuur om zijn contract te laten ontbinden. Zijn verzoek werd gehonoreerd door SVW’27. Hierdoor moest de club op zoek naar een andere hoofdtrainer.

Meerdere kandidaten
Met meer dan tien sollicitaties had SVW’27 diverse opties. Uit de lijst met sollicitanten werden er vijf kandidaten uitgenodigd voor een gesprek. Na het overleg wat daarna volgde met de spelersraad en de technische staf bleef René van Marsbergen als beste kandidaat over. De club besloot om informatie over hem in te winnen. ‘We hebben navraag gedaan en de verkregen informatie was zonder uitzondering positief. René heeft kwaliteiten, komt afspraken na en is ambitieus’, waren de reacties volgens voorzitter Hilko Kramer. Afgelopen zondag kwamen beide partijen tot overeenstemming waarmee de samenwerking een feit werd.

René van Marsbergen begon zijn trainersloopbaan in 1993 als jeugdtrainer bij VV Schoten. In 2009 had de Haarlemmer zijn eerste klus als hoofdtrainer bij Meervogels’31, dit was als interim-coach. Tussen 2011 en 2013 stond hij drie seizoenen aan het roer bij Dirkshorn, waarmee hij in zijn tweede seizoen promotie afdwong naar de Vierde Klasse.

Van Marsbergen begon afgelopen zomer aan zijn vierde seizoen bij Haarlem-Kennemerland, dat uitkomt in de Vierde Klasse C van het zaterdagvoetbal. De oefenmeester zal zijn werkzaamheden bij de Haarlemse ploeg blijven doen.