HEERHUGOWAARD – Na een sterke start van het veldseizoen, alle zes de wedstrijden werden gewonnen, kent handbalvereniging Tornado een roerige start van de zaalcompetitie. Met name buiten de lijnen, waar coach Geert Brinkman voor opschudding zorgde door zijn voortijdige vertrek aan te kondigen. Een bericht waar de hoofdmacht niet op had gerekend. “We voelen ons wel een beetje in de steek gelaten”.

Zo’n anderhalve week geleden berichtte het bestuur van Tornado over de beslissing die Brinkman had genomen. De coach kreeg de kans om bij Houten, spelend in de eredivisie, aan de slag te gaan. “Voor hem een kans die hij wil pakken, maar wij zitten nu wel met een probleem. We voelen ons wel een beetje in de steek gelaten, ondanks dat we zijn keuze snappen” vertelt Anja Borst, speelster bij de Heerhugowaardse handbalploeg.

Onder Brinkman startte het zaalseizoen wisselvallig. De ploeg verloor tweemaal, maar wist ook twee overwinningen te behalen. “We verloren de eerste wedstrijd te makkelijk. De tweede wedstrijd wisten we ruim te winnen, maar de derde wedstrijd was het niet optimaal” blikt Borst terug, “We maken teveel fouten en dat is gewoon zonde”. Afgelopen zondag wist Tornado hier echter een 33-31 overwinning op SEW 3 aan toegevoegd.

Voor Tornado was het duel met het derde team van SEW de voorlaatste onder leiding van Geert Brinkman. De oefenmeester heeft met de club afgesproken na 9 november te vertrekken als coach, waardoor komende zondag het laatste duel onder Brinkman gespeeld zal worden. Wie daarna de scepter zal zwaaien is nog de vraag, vertelt Anja Borst, “De technische commissie en het bestuur zijn druk bezig met zoeken naar een vervanger. We zoeken iemand die communicatief sterk is, en ons meer een team kan maken zodat we nog beter samen spelen en daardoor nog minder fouten gaan maken”. Aangezien de meeste coaches zijn voorzien, is de uitdaging een stuk groter dan normaal.

Hecht team
Buiten het veld zal de opvolger van Brinkman weinig energie te hoeven steken in het smeden van een hecht team, blijkt uit de woorden van Borst. "Wij zijn een team met wat oudere meiden maar ook echt jonge meiden die nu net komen kijken. Deze nieuwe speelsters worden snel opgenomen in het team. Qua spel zijn we een snel team, willen een snel spelletje spelen. Dat maakt het leuk om naar te kijken. We zijn hecht team” besluit Borst, die al vanaf haar negende bij Tornado zit.

Komende zondag reist de Heerhugowaardse ploeg af naar Amsterdam, waar het aantreed tegen VOC. Hierna zal Brinkman afscheid nemen van de damesploeg. De coach ontbreekt hierdoor in de derby tegen KSV, een wedstrijd die enorm leeft binnen de Heerhugowaardse handbalwereld. “We hebben het er nu al over, het leeft enorm”. Vertelt Borst. Wie tijdens deze onvervalste kraker de honneurs waarneemt zal moeten blijken, maar aan inzet en motivatie zal het in het Heerhugowaardse onderonsje niet liggen. “ De wedstrijd tegen KSV is een echte derby, dat gaat spannend worden”.