HEERHUGOWAARD - Afgelopen zaterdag werd onder prachtige weersomstandigheden de derde editie van de Obstacle Run Heerhugowaard georganiseerd. Ruim 800 deelnemers gingen over verschillende afstanden de strijd met de elementen aan.

Het parcours was dit jaar groter en mooier dan ooit, en verdeeld over het gehele Park van Luna in Heerhugowaard-Zuid. Organisator Marco Kuiper was dan ook trots wat er deze dag was neergezet. 'Ik denk dat we op het gebied van de vele Obstacle Run's één van de mooiste parcoursen van Nederland hebben met heel veel variatie. Met een grote groep vrijwilligers hebben we hier in de afgelopen maanden aan gewerkt en het resultaat mag er zijn. Het is een zwaar parcours, maar je ziet aan de deelnemers dat men ook volop geniet. Daarbij zit het weer natuurlijk mee dus ja, wij zijn met z'n allen zeer tevreden.'

Bikkels
Voor de echte bikkels begon de Obstacle Run Heerhugowaard al 's ochtends vroeg even na de klok van 09.00 uur. Opgezweept door de beats van DJ Willem Jansen, de motiverende presentatie van Rob Mooij en de warming-up van Renate van Sportschool Maak Me Fit gingen de deelnemers aan de langste afstand, de 20 km, reeds van start. Voordeel voor deze groep was dat het om dit tijdstip nog niet al te warm was, maar de strijd met de obstakels en de elementen bleek toch heel pittig. Zo kwamen de deelnemers na 13 kilometer reeds langs de finish, wetende dat men nog een rondje van 7 km moest.

Nadat de eerst groep weg was volgenden ook de deelnemers aan de 13, 7, 5 en 3 kilometer. Een van de deelnemers aan de 13 kilometer was zevenvoudig nationaal kampioen op de Prutmarathon, Gerwin Groot uit Schermerhorn. 'Ik vind het leuk om hier mee te doen niet alleen omdat het in de buurt is, maar ook omdat het een mooi parcours is. Daarnaast vind ik het gewoon lekker om na het voetbalseizoen (Groot speelt bij SV Graftdijk, red.) het duurwerk weer op te pakken. De Alkmaar City Run ging afgelopen woensdag al lekker en hier pak ik weer mijn kilometers.' Groot was een van de vele honderden deelnemers die het parcours dan ook met succes af wist te leggen.

Family Run
Dat deden in de middaguren ook vele gezinnen, want nieuw tijdens deze derde editie was de zogenaamde "Family Run" en ook dit bleek een gouden greep van de organisatie. Ouders die hun kinderen hielpen om over de obstakels heen te komen, en natuurlijk andersom, zorgden voor een perfecte teamsfeer en veel plezier binnen het gezin. De organisatie keek na een lange dag dan ook tevreden terug. 'We hebben genoten van deze dag, het stralende weer en de enthousiaste reacties en danken alle vrijwilligers. Voor ons als organisatie een mooi teken om volgend jaar weer iets moois hier neer te zetten.'

Foto's: DP Sportfotografie

Op de Facebookpagina van Obstacle Run Heerhugowaard volgen ook nog vele filmpje en foto's.