REGIO – Op bezoek bij Wateringse Veld boekte de herenploeg van MHC Heerhugowaard een klinkende overwinning. De dames van de Heerhugowaardse hockeyploeg gingen onderuit.

Wateringse Veld – MHC Heerhugowaard heren 1-8
‘We begonnen goed aan de wedstrijd. We kwamen wel op een 1-0 achterstand’, zei Tjade Bijlsma na afloop. Beau Goezinnen wist de stand gelijk te trekken en Bas Wulfers bepaalde de ruststand op 1-2. ‘Er zat een stijgende lijn in en na de rust speelden wij door.’

Het spel was goed en ondanks het waterveld wisten Lloyd Ovinge, Sven Balvers (2x) en Beau Goezinnen (2x) te scoren. De tegenstander kwam nog een paar keer in de cirkel van Heerhugowaard, maar wist niet te scoren. Björn Wamelink maakte het laatste doelpunt en bepaalde de eindstand op 1-8. ‘Eindelijk weer een grote uitslag.’

Abcoude - MHC Heerhugowaard dames 4-0
Na de bekerwedstrijd van vrijdag tegen Abcoude dames 1, kregen de dames van MHC Heerhugowaard afgelopen zondagmiddag een herkansing. ‘We begonnen zwak ten opzichte van afgelopen vrijdag. We speelden afwachtend in het spel en angstig in de duels’, aldus Angela Weijmer.

Na de eerste helft ging Abcoude met 2-0 aan de leiding. In de tweede helft was het niet veel beter. ‘Verdedigend stonden we beter te spelen ten opzichte van vorige week maar in de aanval zijn er weinig kansen geweest. Het spel was zwak vergeleken met de voorgaande weken.’ Uiteindelijk won de thuisploeg met 4-0.