HEERHUGOWAARD – Zowel de heren als de dames van MHC Heerhugowaard kwamen afgelopen zondag in actie tegen Nieuwkoop. Beide teams wisten de punten op sportpark ‘de Vork’ te houden.

MHC Heerhugowaard heren – Nieuwkoop 7-2
Al na een paar minuten scoorde Ewout Mallon de openingstreffer voor Heerhugowaard na een assist van Thomas Bronshoff. Nieuwkoop wist na een aantal minuten op gelijke hoogte te komen en zelfs op voorsprong (1-2). “Daarna begonnen wij te hockeyen en scoorde Bas Wulfers de gelijkmaker en Sven balvers via een assist van Beau Goezinnen de 3-2. Voor de rust werd het nog 4-2 door een bal van Thomas Bronshoff.” vertelde Tjade Bijlsma.

Na de rust ging Heerhugowaard verder en bleef het Nieuwkoop onder druk zetten. “Dat leidde tot de 5-2 en 6-2, allebei gescoord door Sven balvers” vervolgde Bijlsma. Het slotakkoord was voor Ewout Mallon die de bal tijdens een strafcorner het doel in sleepte.

MHC Heerhugowaard dames – Nieuwkoop 7-0
Met een 7-0 overwinning op Nieuwkoop kende de dames van MHC Heerhugowaard een sterke wedstrijd. Door de zege klommen de hockeysters naar plek 2. “We speelde misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe”, stelde Anouk Hoekstra. “ Iedereen deed wat ze moesten doen en we speelde met z’n allen vol overtuiging”.

Dit resulteerde al snel in doelpunten. Beau van Eden maakte zowel de eerste als de tweede Heerhugowaardse treffer met haar backhand. De 3-0 kwam van Anouk Hoekstra die de bal vanaf de kopcirkel in het doel sloeg. “In de tweede helft was het zaak om als team niet te verzwakken en lekker door te blijven gaan hoe we eerste helft ook speelden”, aldus Hoekstra. “Dit lukte gelukkig en al vrij snel wist Tjitske Sinnema de 4-0 te maken. De 5-0 kwam weer van Beau van Eden, na een mooie voorzet van Rosa Lynn Hoekstra.”

Doordat zowel Sinnema en Van Eden nogmaals scoorden eindigde het duel in een 7-0 overwinning. Hoekstra: “We hebben naar mijn mening voor eigen publiek een onwijs goede wedstrijd laten zien. We hebben laten zien hoe wij, als dames 1, kunnen hockeyen en hebben bewezen dat we zeker thuishoren tussen de koplopers in onze competitie.”