HEERHUGOWAARD - In het Rosariumpark achter de Bolle Buik in Heerhugowaard vindt 6 en 7 oktober voor de 2e keer een SamenLoop voor Hoop plaats. Initiatiefnemer Monique Gieling en een team van commissieleden organiseren in samenwerking met KWF Kankerbestrijding deze wandelestafette van 24 uur om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

Als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker wandelen teamleden tijdens de SamenLoop 24 uur lang afwisselend over het parcours in het Rosarium, er moet altijd minstens één teamlid lopen.

Doel van de organisatie is om voor deze loop zoveel mogelijk teams op de been te brengen ‘aan een maximum zijn we niet gebonden’ aldus hun woordvoerder. Op dit moment (09-09-2018) hebben zich al 24 teams zich aangemeld en zijn er al meer dan 500 lopers ingeschreven. De aangemelde teams variëren enorm qua samenstelling en leeftijd en zijn een goede dwarsdoorsnede van de gehele bevolking, hierdoor zijn ze elk op hun eigen manier zeer bijzonder. “Iedereen heeft zijn eigen drijfveer om mee te lopen”.

Loop mee en sta stil
De organisatie wil de SamenLoop zo toegankelijk mogelijk maken. “Kanker is geen feest, de SamenLoop voor Hoop wel”. Tijdens en voorafgaand aan het evenement willen zij in een gezellige paarse familie sfeer zoveel mogelijk geld ophalen voor het KWF en (ex)kankerpatiënten in het zonnetje zetten. Dus loop mee en sta stil bij kanker.

Niet alleen teams uit Heerhugowaard zijn welkom, deelnemers mogen overal vandaan komen. Ook individuele lopers kunnen zich aanmelden en mee wandelen in de uren die zij zelf willen.

Er kan tot op de dag zelf maar ook nog tijdens het evenement worden ingeschreven voor de SamenLoop, het inschrijfgeld bedraagt € 15,00. Hiervoor ontvangt ieder een T-Shirt, de noodzakelijke ondersteuning en een fantastische ervaring.

De 24 al ingeschreven teams zijn inmiddels al druk bezig met het werven van sponsorgelden. Dit gebeurt op de meest uiteenlopende manieren. Zo staan er onder meer via diverse teamleden donatieboxen en hangen er overal posters bij winkels, bedrijven en kantines in de regio. Er worden vele acties en loterijen opgezet. Op de rekening van de organisatie is inmiddels al een bedrag ruim boven de € 30000,00.

Bij de 1 e samenloop in 2015 is uiteindelijk een bedrag van € 100641,79 opgebracht en de verwachting van de organisatie is dat dit geweldige bedrag dit jaar ook moet kunnen worden gehaald.

Elk team krijgt tijdens de SamenLoop een eigen marktkraam waar ze ook nog spullen kunnen verkopen om geld op te halen, activiteiten organiseren, loterijen kunnen houden en natuurlijk voor de verzorging van het team zelf. Door deze kramen zal er een braderieachtige sfeer ontstaan rondom de Loop zelf.

Ook de organisatie zelf laat zich niet onbetuigd. Zo reden zij mee in de reclamekaravaan van Tour de Waard, presenteerde zij zich bij de “Waardse Tunnelroute” en zijn zij actief om de SamenLoop onder ieders aandacht te brengen.

Eregasten
Het evenement wordt zaterdag 6 oktober om 14.00 uur geopend met een ceremonie voor de eregasten: dit zijn mensen die kanker hebben of hebben gehad. Na de openingsceremonie loopt ook Loco burgemeester Gido Oude Kotte de eerste rondes mee en hij zal de loop starten.

Om 22:30 uur vindt de Wenslichten ceremonie plaats. De organisatie verwacht dat er tijdens de SamenLoop meer dan 3000 kaarsen 'als een zee van licht' de hele nacht zullen branden als herinnering en steun aan een dierbare die de strijd tegen kanker heeft meegemaakt. Wenslichten zijn voor 5 euro per stuk te koop bij de organisatie, Het Praethuys in Alkmaar (ook aanwezig tijdens het evenement) de teams en bij diverse bedrijven.

Tijdens het evenement worden de aanwezigen in het Rosarium gedurende het hele weekend getrakteerd op optredens van o.a. Paul Vlaar, Michael Barkey, Niels Mul, Joost de Vries en vele andere (al deze artiesten hebben belangeloos hun medewerking toegezegd). Er zullen koren zich presenteren, en er zijn demonstraties van diverse instellingen en verenigingen.

De loop eindigt precies om 14.00 uur op zondag 7 oktober met een feestelijke laatste ronde die door iedereen kan worden meegelopen. Hierna zal de cheque met het voorlopige totaalbedrag dat door de SamenLoop is opgebracht worden gepresenteerd en overhandigd worden aan medewerker van KWF. 10% van de netto opbrengst met een maximum van € 10000,00 zal ten goede komen aan het met de organisatie samenwerkende Inloophuis “’t Praethuys” uit Alkmaar.

Hierna volgt er nog een gezelligsamenzijn met een ieder die daar aan mee wil doen.

Kidsloop
Er is op zondag 7 oktober ook een KIDS (Kinderen In De Strijd tegen kanker) loop, die niet 24 uur maar 24 minuten duurt. Alle kinderen van Heerhugowaard en omstreken kunnen zich voor slechts 2 euro via de website of tijdens het evenement inschrijven en krijgen hiervoor een T-Shirt, een traktatie gesponsord door PepsiCo uit Broek op Langedijk en nog meer verassingen. De kinderen kunnen zich laten sponsoren door bijvoorbeeld familieleden, statiegeldflessen ophalen in de buurt of andere acties ondernemen om geld voor het KWF op te halen. Na hun Loop zal het totaal door de kinderen opgebrachte geld via een cheque worden bekend gemaakt.

Wie wil meedoen als team, individuele loper, survivor of wil helpen achter de schermen als vrijwilliger kan zich aanmelden via het contactformulier op de website www.samenloopheerhugowaard.nl.

Niet in staat om mee te lopen, maar wilt u de SamenLoop toch steunen dan kan dit als sponsor. Alle bedragen groot of klein zijn welkom. Op de website staat hoe u kunt doneren.