HEERHUGOWAARD - Handbalverenigingen KSV en Tornado slaan de handen ineen om sportiviteit naar een hoger niveau te tillen. "We merken dat het spel, met name langs de kant, verhard. Vanaf de bank en de tribune vinden we vaak van alles van de scheidsrechters, coaches en trainers".


"We merken dat hierdoor de lol voor veel vrijwilligers er een beetje vanaf gaat. Dit terwijl dezelfde vrijwilligers wel iedere week klaar staan om ervoor te zorgen dat de leden kunnen handballen, kunnen sport en vooral plezier kunnen maken met elkaar. Soms gaat de lol er zo erg vanaf dat vrijwilligers stoppen. Maar nog belangrijker, de lol voor de leden gaat er zo ook af. Het is hun spel, hoe leuk is het als dat op een fanatieke maar sportieve manier gaat? Die tegenstander is namelijk ook gewoon een jongen of meisje die gek is op handbal. En zonder scheidsrechter, coach of trainer wordt het ook lastig handballen".

Fanatisme mag en moet maar dat kan ook op een sportieve manier. Het Bestuur van Tornado en KSV is van mening dat we allemaal daar een voorbeeld functie in hebben.

Op zaterdag 16 december wordt het startsein gegeven want op deze dag worden er maar liefst 7 Tornado-KSV derby’s gespeeld in sporthal de Waardergolf. Om dit kracht bij te zetten zijn er banners gemaakt welke bij alle thuiswedstrijden van Tornado en KSV in de sporthal worden geplaatst.

"Wij rekenen erop dat iedereen zich aan deze spelregels houdt. Sterker nog, we hopen dat zich dit als een olievlek zal verspreiden en dat we elkaar ook wijzen op onsportief gedrag van een ander.

Wij zijn van mening dat we alleen samen het verschil kunnen maken dus laten we dan ook samen het goede voorbeeld geven!"