HEERHUGOWAARD - In de vierde klasse C bleef SC Dynamo zondagmiddag voor de zesde keer op rij ongeslagen door KSV in eigen huis te verslaan. De ploeg uit 't Kruis was weliswaar ook aan een aardige reeks bezig, maar kwam tegen de Ursemmers geen moment in de wedstrijd. Zeker niet nadat aanvaller Michael Sleurink op slag van rust een domme rode kaart incasseerde en de gasten direct hierop de 0-2 maakten waarmee de wedstrijd in feite al na 45 minuten was beslist.

Onder een stralende lentezon had het goed draaiende Dynamo al in het eerste half uur een veldoverwicht qua balbezit zonder tot noemenswaardige kansen te komen. Eenmaal haalde Mike van der Velden de achterlijn maar zijn voorzet kon niet door Bud Bakker worden verzilverd. Diezelfde Bakker brak even later wel de wedstrijd open toen hij vrij voor het doel kon uithalen. Ook hierna bleek KSV, dat zonder de geschorste Bart Velseboer aantrad, niet bij machte om aanvallend potten te breken. En het werd vlak voor tijd nog erger voor de ploeg van trainer/coach Tristan Ooms toen Michael Sleurink op de achterlijn een harde overtreding beging en daarvoor terecht geel kreeg van scheidsrechter Dingerdis. Sleurink benadeelde vervolgens zijn team door zich in onnodige bewoordingen uit te drukken waarna de arbiter niet anders kon dan hem richting kleedkamer te zenden. Om het leed voor KSV te verergeren sloeg Dynamo nog in blessuretijd toe dank zij voorbereidend werk van Van der Velden en het afronden door Joost Huting: 0-2.

Met een man minder was KSV in de tweede helft helemaal niet meer bij machte om aanvallend iets uit te richten en toen Jesse Knijn na een afvallende corner de 0-3 tegen de touwen schoot was de wedstrijd definitief beslist. Wat restte was een handvol kansen voor de Ursemmers, met onder meer nog een pegel op de lat van Huting alvorens twee invallers de eindstand op 0-4 bepaalden. De 17-jarige Dylan Baltus schoot de bal op de vuisten van keeper Markerink waarna Nevzet Durak klaar stond om de rebound te benutten. Voor SC Dynamo van trainer Ronald de Rooij dat de derde plaats stevig in handen heeft volgt er nu een weekend rust. KSV dat zich de laatste weken veilig leek te spelen komt op 2e Paasdag wel in actie als men op bezoek gaat bij koploper Vrone.

WEST I ZONDAG 4e KLASSE C

KSV - SC Dynamo 0-4 (0-2)

33. Bud Bakker 0-1
45. Joost Huting 0-2
56. Jesse Knijn 0-3
90. Nevzet Durak 0-4