VLAARDINGEN - In de uitwedstrijd tegen TOVV 3 in Vlaardingen heeft Schroevengroothandel.nl een gevoelig verlies van 5-3 geleden. Perry Tuin sloot met winst af, Hans Handgraaf speelde remise, Dirk van Mourik en Leo de Jong verloren hun partij.

In de eerste sessie moesten Van Mourik en Tuin aantreden tegen Richard Poleij en Mar van der Cijs. Van Mourik trof een goed spelende Poleij, die tot de eerste 15 punten zonder problemen kon bijhouden. Daarna was Poleij de bovenliggende partij, en kon Van Mourik niet meer aanhaken. In beurt 47 was Poleij (35) als eerste uit en liet Van Mourik achter met 28 caramboles. Tuin speelde gelijktijdig tegen Van der Sijs. Ook in deze partij ging het aanvankelijk niet makkelijk. Beide spelers waren zéér aan elkaar gewaagd.

De gehele partij ging het gelijk op. Om en om werd er stuivertje gewisseld. Tot aan de laatste carambole bleef het spannend. In beurt 49 moest Van der Sijs nog 4 punten, en Tuin nog 1. In de serie die Van der sijs begon maakte hij 3 caramboles en miste de laatste. Hierdoor kon Tuin zijn laatste punt maakte, waardoor hij een nipte overwinning boekte. Handgraaf en De Jong moesten in de tweede sessie volle bak gaan om dit seizoen niet voor een tweede keer onderuit te gaan tegen TOVV 3. De Jong begon zijn partij redelijk tegen Frans van Beuningen. Na 25 beurten stond De Jong op 15 en Van Beuningen op 13. Dus was er nog niets aan de hand. In de tweede helft werd duidelijk dat Van Beuningen beter in zijn doen was dan De Jong. Het kwam dan ook op het slot van de partij aan. In beurt 60 ging Van Beuningen uit, en moest De Jong nog 2 caramboles. In de nabeurt maakte hij de eerste, maar miste door een verkeerde keuze knullig de tweede.

Om remise veilig te stellen moest Handgraaf winnen. Tegen een altijd moeilijke tegenstander, Tom Paris, was dit een opgave. Beide spelers hadden duidelijk moeite om tot goede scores te komen. Vanaf het begin van de partij deden beide spelers niet voor elkaar onder. Ook hier kwam het aan op de laatste punten. Paris maakte de partij uit in beurt 49, waardoor Handgraaf nog 3 punten in de nabeurt moest maken. Dit lukte zonder grote problemen en remise was een feit (35-35). Helaas was het niet voldoende om er nog een gelijkspel uit te slepen.

Ondanks het verlies is het team toch op de 3e plaats geëindigd.