HEERHUGOWAARD - In de thuiswedstrijd tegen team “Beer de Jong” uit Den Haag, heeft team “Schroevengroothandel.nl” aan het kortste eind getrokken (2-6). Alleen Dirk van Mourik kon zijn partij winnend afsluiten.

Leo de Jong speelde tegen Peter Snel van meet af aan een zéér moeizame pot. Snel begon de partij met een serie van 5, en gaf de jong keer op keer lastige patronen. Halverwege was de stand 16 tegen 7 voor Snel. De Jong kwam niet meer in zijn spel, waardoor Snel zijn voorsprong langzaam kon uitbreiden. Omdat er op een gegeven moment ook bij Snel het scherpe ervan af was, kon de Jong zich toch nog terugvechten, en zelfs op voorsprong komen.

Maar Snel had uiteindelijk de langste adem, en ging uit in beurt 65 (29-30). Beter ging het op de andere tafel met Dirk van Mourik. Tegen Rob Scholtes was al snel duidelijk wat de bedoeling was van van Mourik. Midden in een verhuizing kon hij toch nog de kracht vinden om sterk voor de dag te komen. Met een voorsprong halverwege van 17-12 gingen beide heren de tweede helft in. Scholtes kon niet meer aanhaken, en van Mourik bleef hierdoor uitlopen.

Uiteindelijk won van Mourik met 7 punten verschil. 35-28/46 beurten. Het was de beurt aan Perry Tuin en Hans Handgraaf om de gelijke stand om te buigen naar een zege. Beide spelers hadden het niet makkelijk. Tuin nam het op tegen Mike Nijman. Het verschil in deze partij werd vooral gemaakt in het begin. Nijman begon met een paar goede series, waardoor hij al na 12 beurten op 19 caramboles stond. Tuin stond op dat moment nog op 11. Daarna gingen de scores gelijk op, maar bleef Tuin steeds 6/7 caramboles achter staan. Nijman won de partij in beurt 34 (30) en Tuin bleef staan op 23. Handgraaf nam het op tegen Ruud Nieuwenburg.

Altijd een ontmoeting waar iets in gebeurd. Af en toe een dolletje, maar zeker ook de focus op een degelijke partij. Maar het liep voor Handgraaf anders dan hij had gehoopt. Nieuwenburg begon met 3 series van 4, daarna nog een 3, en had zodoende in beurt 5 al een voorsprong van 12 caramboles. Daarna maakte Handgraaf 7 uit 2 beurten, en leek het dat hij weer kon aanklampen. Maar dit bleek al snel een illusie te zijn. Met scores van 2x3 en 6 ging Nieuwenburg er opnieuw als een speer vandoor. Op het eind van de partij was de spanning weg, en kon Nieuwenburg onbezorgd uittikken in beurt 27 (35). Handgraaf kon het niet meer bijbenen, en bleef staan op 19.

Mede door dit verlies is team “Schroevengroothandel.nl een plaats teruggezakt in de stand.