AMSTERDAM - Tegen EDO’83, in Amsterdam, is team Schroevengroothandel.nl als overwinnaar uit de strijd gekomen. En een strijd was het zeker. Herman Slikker, Hans Handgraaf en Perry Tuin wonnen, en Dirk van Mourik verloor.

Van Mourik en Tuin speelden in de eerste helft tegen Derek Brink en Henk Meijer. Van Mourik had op voorhand al een minder gevoel. En hij had het bij het juiste eind. Tegen Brink kon Van Mourik vanaf de start geen goed doen. Tot de veertigste beurt waren beide spelers nog in balans, maar daarna was Brink de bovenliggende partij, welke eindigde in de 69e beurt. Brink was daarmee de winnaar (35-28).

Perry Tuin en Henk Meijer waren gelijktijdig op de andere tafel bezig. In deze partij had Tuin het de eerste helft zwaar. Met hier en daar een lucky punt was Meyer de speler met het meeste rendement. Pas na de pauze, met een stand van 17-11 voor Meijer, kwam Tuin wat beter in zijn spel. Ondanks een voorsprong van Meijer, 9 caramboles (29-23), kreeg hij het niet voor elkaar om de partij uit te maken. Dit inspireerde Tuin om langzaam bij Meijer langszij te komen. Meijer scoorde negen beurten niets, waar Tuin dat wel deed, en zo de winst op kon strijken (29-30, 51 beurten).

Slikker en Handgraaf moesten beide winnen om de winst binnen te slepen.Slikker speelde tegen Frans van Assem. De start van deze partij gaf enige commotie. Op het moment dat beide heren elkaar de hand schudden, had Van Assem de bal al zowat heen en weer gespeeld. Waarschijnlijk was dit om Slikker te intimideren, maar werkte uiteindelijk averechts. Slikker begon de partij met een 6 en een 3, dus de toon was gezet. Waar Van Assem geen grip op de partij had, ging Slikker met series van 6,4 en 5 met grote stappen naar het eind van de partij. In de 25e beurt maakte Van Assem nog een serie van 6, maar gelijk erachteraan scoorde Slikker een 5, en was het gedaan (17-35, 25 beurten).

Handgraaf trad aan tegen Richard van der Erf. Dat beide spelers aan elkaar gewaagt waren, was duidelijk zichtbaar in de partij. Tot de pauze kwamen er af toe wat plaagstootjes van beide heren, met als hoogtepunt een serie van zeven voor Van der Erf. Vanaf de pauze was het tot beurt 32 stuivertje wisselen, met steeds een verschilletje van 1 punt . Vanaf beurt 33 zat Van der Erf stuk, en kon Handgraaf langzaam de partij binnen hengelen. Eindstand 25-30 in 42 beurten).

Hiermee heeft team Schroevengroothandel.nl geen makkelijke, maar wel voldane overwinning binnengesleept.Volgende wedstrijd is zaterdag 17 november in Oosterhout tegen koploper ‘t Hartje van Oosterhout.