PIJNACKER - In de uitwedstrijd tegen Aannemersbedrijf Beer de Jong wisten de driebanders uit Heerhugowaard met moeite er een gelijkspel uit te slepen.

Perry Tuin speelde een uitstekende partij tegen Peter Snel. In het begin na Snel de leiding maar met 11 caramboles in 4 beurten nam Tuin de leiding over. Deze stond hij niet meer af hij finishte in 27 beurten, 30 car. en een prachtig gemiddelde van 1,111. Snel kwam tot 24 caramboles Hans Handgraaf en Mike Nijman gingen tot halfweg de partij gelijk op 18-18 na 20 beurten. Hierna kwam Handgraaf slecht tot scoren en zag Nijman als eerste finishen in de 40e beurt 35 car. Handgraaf bleef staan op 31 caramboles.

Herman Slikker moest het opnemen tegen Ruud Nieuwenburg en vanaf het begin had Nieuwenburg de leiding in handen. Slikker speelde zijn slechtste partij sinds jaren en kon geen vuist maken. Nieuwenburg won in 29 brt 34 car. met een prima gem. van 1,206 Slikker bleef ontgoocheld op 13 caramboles staan.De beslissende partij, om er een gelijkspel uit te slepen of verlies, lag in handen van Fred Groen tegen Rob Scholtes. Beide kennen elkaar van het kunststoten en wilden niet van elkaar verliezen. Het werd een boeiende en spannende partij waarin het lang gelijk opging. In de eindfase presteerde Groen het beste en kon in de 45 beurten als eerste finishen. Om te winnen moest Scholtes in de nabeurt 4 caramboles scoren, echter hij miste. Eindstand 30-26 en een zwaar bevochten gelijkspel was een feit.

Aanstaande vrijdag speelt Schroevengroothandel.nl thuis tegen het al gedegradeerde Take5 uit Beverwijk.