HEERHUGOWAARD - In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen hebben de spelers van Schroevengroothandel.nl een 6-2 overwinning behaald op team TAKE 5 uit Beverwijk.


Herman Slikker verloor als enige van Jan Viskil met 27-35 (32 beurten). Viskil speelde het spelletje dusdanig goed, dat Slikker moeite had om in het juiste ritme te komen. Viskil was de terechte winnaar. Dirk van Mourik speelde op dat moment tegen Eric Wenning een prima partij. De eerste 8 beurten ging het nog gelijk op, maar daarna ging Van Mourik als een speer. Met 2 series van 5 en 1 van 4 ging hij snel naar het einde. Uitslag 35-14 (28 beurten).

Hans Handgraaf en Perry Tuin moesten gaan zorgen voor de overwinning. Tuin had aan Ronald Rutkens een onvoorspelbare tegenstander. Vanaf aquit ging het ook hier gelijk op. Maar het was Tuin die daarna zo'n 50% van de partij steeds een paar punten voorstond. De laatste 10 caramboles gingen echter snel. Na een serie van 5 was Rutkens gebroken, en kon Tuin rustig de partij uitmaken. 30-21 (41 beurten). Ook Handgraaf en tegenstander Rob Spierenburg leken aanvankelijk aan elkaar gewaagd. Toch bleek, op 1/3 van de partij, dat Spierenburg weinig tegenstand kon bieden aan Handgraaf. Vanaf tussenstand 11-13 voor Handgraaf was al snel duidelijk wie er met de winst vandoor zou gaan. Met een reeks van kleine series maakte Handgraaf de partij uit. Uitslag 30-18 in 43 beurten.


Door deze overwinning blijft het team stevig op de tweede plaats staan.