HEERHUGOWAARD – Voor zowel de heren als de dames van MHC Heerhugowaard zit het seizoen erop. Beide teams sloten af met een thuisduel. Waar de herenploeg zegevierde, gingen de dames onderuit.

MHC Heerhugowaard dames – WFHC Hoorn 1-11
Voor de dames van MHC Heerhugowaard stond er op de laatste speeldag niets meer op het spel. De ploeg van Maarten Bos was al gedegradeerd. Tegenstander WFHC Hoorn liet in Heerhugowaard nog maar eens zien waarom zij juist als kampioen de derde klasse achter zich laten, 1-11. ‘Deze wedstrijd was met het omkleden natuurlijk al gespeeld, maar we wilden graag nog één keer laten zien wat we kunnen’, aldus Bos.

Halverwege ging de Hoornse kampioen al met 0-5 aan de leiding. Nadat het na rust was uitgelopen naar een 0-7 voorsprong tipte Tjitske Sinnema de enige Heerhugowaardse treffer binnen. ‘We kunnen best de derde klasse met opgeheven hoofd verlaten. Het niveau was te hoog dit seizoen, maar we hebben veel geleerd en de meeste wedstrijden konden we vaak wel mee hockeyen.’

MHC Heerhugowaard heren – Bleiswijk 5-2
De heren van MHC Heerhugowaard wonnen in de laatste speelronde met 5-2 van Bleiswijk. Al snel had de gastheer via Ewout Mallon en Björn Wamelink een 2-0 voorsprong genomen, waarna de gasten iets terug konden doen. Nog voor rust was de spanning echter verdwenen doordat Mallon opnieuw tot scoren kwam. Ook Lloyd Ovinge en Laurens Lakeman troffen doel. Eenmaal deed Bleiswijk nog wat terug. In het tweede bedrijf werd er afscheid genomen van Beau Goezinnen, die de club na twintig jaar gaat verlaten. Het leverde de hockeyer vlak voor tijd een terechte publiekswissel op.

‘In de eerste seizoenshelft hebben we onder ons kunnen gespeeld en toen hebben we teveel punten laten liggen’, blikte Bo Langeveld terug op het seizoen. ‘ Na de winterstop hebben we het veel beter gedaan. We hebben ons weten te herpakken en laten zien wat we kunnen.’