HEERHUGOWAARD - In het Pinksterweekend kwam er een einde aan de reguliere competities in het amateurvoetbal. Bijna alle Heerhugowaardse ploegen speelden dan ook hun laatste wedstrijd. Hugo Boys is echter nog niet klaar en dient zich via de nacompetitie proberen te handhaven.


Hugo Boys, uitkomend in 3A, wist op de laatste speeldag weliswaar met ruime cijfers te winnen van VVS '46, maar kon de nacompetitie niet meer ontlopen. Bart Snoek was in de thuiswedstrijd tegen de Spanbroekers de uitblinker met vijf doelpunten. Ook Giel Borst scoorde en zo sloot de ploeg van Ron Weinbrecher de competitie af met een 6-1 overwinning. Op zondag 19 juni zal men het op eigen veld opnemen tegen vierdeklasser DWB om zo het plekje in de derde klasse voor komend seizoen veilig te stellen.

SVW '27 speelt komend seizoen alleen nog op zaterdag en wel in de vierde klasse. De huidige zaterdagploeg sloot afgelopen weekend het seizoen af met een zesde plaats. Lees hier het verslag. De zondagploeg degradeerde uit de tweede klasse, maar komt volgend seizoen dus niet meer in actie. De laatste wedstrijd,uit bij Kleine Sluis, werd maandag afgelast, maar wordt komende donderdag nog ingehaald.

Bij Reiger Boys wisten de vrouwen zich op de laatste dag te handhaven in de hoofdklasse en eindigde de heren op een zesde plaats in de derde klasse. Lees hier meer.

Bij KSV is men blij dat het seizoen er op zit. De thuiswedstrijd tegen Hollandia T. eindigde in een 0-3 nederlaag en betekende de 26e verliespartij voor de Kruizers die degraderen naar de vierde klasse.

Vijfdeklasser WMC sloot het seizoen positief af door Oudesluis met 3-1 te kloppen en een twaalfde plaats in de eindstand.