HEERHUGOWAARD – Met ruim drieduizend deelnemers was de vierde editie van de Heerhugowaard Cityrun by Night weer goed bezet. Ook dit jaar kon het hardloopevenement weer als geslaagd worden bestempeld.

Ieder jaar worden er door JCI Heerhugowaard één of meerdere goede doelen uitgekozen. Dit keer zijn dat Het Erf (onderdeel van Esdégé Reigersdaal) en Stichting Present. “We kunnen dit jaar ruim tienduizend euro doneren”, vertelde Louis Roecoert voorafgaand aan het evenement. JCI is een organisatie die op vrijwillige basis activiteiten organiseert voor goede doelen. Het is een verschil met andere hardloopevenementen uit de regio. “Dat maakt ons wel onderscheidend inderdaad.” vervolgde de voorzitter. Naast de 24 personen die in de organisatie zitten zijn er ruim honderd vrijwilligers betrokken bij de Heerhugowaardse hardloopwedstrijd.

Feestje
Ten opzichte van vorig jaar heeft de organisatie het parcours aangepast. “We hebben veel meer muziek geregeld voor langs het parcours”, zei Roecoert. Het moest er toe leiden dat het gehele evenement sfeervol zou zijn. “Het moet voor iedereen een feest zijn.”

Een feest werd het. Na de KidsRun, die was onderverdeeld in respectievelijk zeshonderd en elfhonderd meter, stond de tien kilometer op het programma. De vele toeschouwers zagen Vincent Hazeleger met een tijd van 31 minuten en 32 seconden uiteindelijk als eerste over de finish komen. Pip Tesselaar en Pepijn Smilda konden als nummers 2 en 3 eveneens op een applaus rekenen. Datzelfde gold voor Manon Kruiver die als eerste vrouw de tien kilometer volbracht.

Net zoals bij de tien kilometer was er bij het afsluitende onderdeel, de vijf kilometer, het nodige publiek aanwezig om de deelnemers een hart onder de riem te steken. Met een tijd van 18 minuten en 8 seconden kwam Jeff Tesselaar als winnaar over de eindstreep, gevolgd door Stephen Otten en Daaf Plomp. De snelste vrouw, Noor Kuilboer, eindigde eveneens onder de twintig minuten.

Top drie Cityrun 10 kilometer:
1. Vincent Hazeleger (31.32)
2. Pip Tesselaar (34.06)
3. Pepijn Smilda (34.19)

Top drie Cityrun 5 kilometer:
1. Jeff Tesselaar (18.08)
2. Stephen Otten (18.23)
3. Daaf Plomp (18.32)

Bekijk hier alle uitslagen.