HEERHUGOWAARD - Het was een slecht weekend voor de beide eerste elftallen van SVW '27. In de 2e Klasse van het zondagvoetbal zijn de Heerhugowaarders weer hekkensluiter nadat men op eigen veld verloor van HSV. Een dag eerder ging ook de zaterdagploeg al met ruime cijfers onderuit.

De wedstrijd om de laatste plaats in 2A was nimmer spannend want daarvoor speelde de ploeg van trainer/coach Edwin Reder te slordig. Men verloor dan ook terecht van HSV dat de laatste plaats weer overdraagt aan de groen-zwarten. Persoonlijke fouten deden de thuisploeg de das om tegen de ploeg uit Heiloo. Zo werd er bij de eerste goal door het midden uitverdedigd en waar Jelle Stam de bal nog niet langs keeper Danny de Boer kreeg deed Rick Houtenbos dat in de rebound wel. Na de rust werd het niet veel beter bij de thuisploeg en de wijze van verdedigen bij een afgeslagen corner was zelfs schrijnend waardoor het voor Houtenbos een koud kunstje was zijn tweede van de middag te maken. In de slotfase maakte Stam het nog erger door de hele verdediging van SVW '27 de hielen te laten zien en de eindstand op 0-3 te bepalen.

SVW '27 (zat.) verloor ook fors op bezoek bij Opperdoes. Het werd 4-0 waarbij de goals keurig verdeeld werden over de twee helften. Ondanks de ruime nederlaag presteert het jonge team met een plaats in de middenmoot nog altijd naar behoren. Komende zaterdag speelt men thuis tegen Wieringermeer.