WIJK AAN ZEE - Ondanks dat de ploeg meer balbezit had dan de tegenstander verloor SVW’27 met 3-2 op bezoek bij Wijk aan Zee. Verliezen is mogelijk, maar tegen de nummer twaalf is het zeer teleurstellend, en onnodig.

De Heerhugowaardse ploeg kende een succesvolle reeks voor de winterstop. In de laatste vier wedstrijden werd immers driemaal gewonnen en een keer gelijk gespeeld. Tegen Zeevogels won het met 7-1 en de Rijp werd met een overtuigende 9-0 eindstand van de mat geveegd.

Op bezoek bij Wijk aan Zee was SVW’27 duidelijk de favoriet, al koopt het daar niks voor. Eerder dit seizoen won het met 6-2, nu verloor het dus. Al kwam de ploeg na dertig minuten spelen wel op voorsprong dankzij vleugelaanvaller Evanildo Silva Dos Santos. Lang hield de voorsprong geen stand, want SVW doelman Danny de Boer zag een schot van Coen Brand door zijn benen in het doel belanden. Erg zuur voor de jonge doelman die voor deze wedstrijd pas negentien tegentreffers moest incasseren.

In het tweede bedrijf veranderde het spelbeeld, vooral omdat er aan Heerhugowaardse zijde van alles mis ging. Na twintig minuten spelen in de tweede helft resulteerde dit ook in de 2-1. Lex Aardenburg wist zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken waarmee de voorsprong werd genomen, en door Wijk aan Zee ook niet meer werd verspeeld.

In de laatste fase van de wedstrijd zag SVW’27 coach Patrick van der Fits hoe verdediger Joost Groenveld een eigen doelpunt maakte. Bram van Wetering kon vijf minuten voor tijd nog wel juichen toen hij de aansluitingstreffer maakte, maar verder kwam SVW’27 niet waardoor de vierde nederlaag van het seizoen een feit was.

Ondanks de nederlaag blijft SVW’27 op de vierde plaats staan. Doordat concurrenten SV Beemster en Vitesse’22 ook verloren blijven de onderlinge verschillen gelijk.