HEERHUGOWAARD - De Heerhugowaardse voetbalploegen die uitkomen in het zondagvoetbal hebben een slecht weekend achter de rug. Zowel SVW '27, Hugo Boys, KSV als WMC gingen onderuit.


Tweedeklasser SVW '27 van trainer Martin van leuven kan inmiddels berusten in de aanstaande degradatie. De groen-zwarten kwamen tegen Den Helder vlak voor rust nog wel op voorsprong door Jordi Smit. Na de rust bleek men echter niet opgewassen tegen de Heldenaren die door doelpunten van Aron Swart, Max Snippe, Duco Swart uitliepen naar een 1-3 zege.

In de 3e Klasse A kende Hugo Boys na de winterstop een sterke periode, maar na drie nederlagen op rij blijft de ploeg van trainer Ron Weinbrecher in de gevarenzone. In de thuiswedstrijd tegen VVW uit Wervershoof ging men met 1-2 onderuit. Dave Kok bracht de gasten met twee doelpunten op voorsprong, waarna Bart Snoek de eer wist te redden. Hugo Boys speelt komende donderdagavond weer thuis als DWOW op bezoek komt (20.30 uur)

In 3B is de degradatie voor KSV ook dichtbij. De Kruizer vereniging en trainer Job Zoon gingen afgelopen week uit elkaar en de honneurs worden voorlopig waargenomen door Peter de Groot. die zag dat zijn ploeg volkomen kansloos was tegen SVA uit Assendelft: 0-7.

WMC, de nummer voorlaatst in de 5e klasse A ging tenslotte ook onderuit en verloor met 2-1 bij SV Wieringerwaard.