HEERHUGOWAARD – De laatste “dubbel” van dit seizoen heeft voor Reiger Boys niet gebracht wat men vooraf had gehoopt. Zowel het eerste vrouwenteam als Reiger Boys 1 gingen in een thuiswedstrijd met harde cijfers onderuit.

Heren
Voor Reiger Boys 1 is de laatste kans op nacompetitievoetbal zaterdag keihard de grond in geboord door HCSC. Ondanks een prima eerste helft werd de ploeg van trainer Wesley Visser in de tweede helft te kijk gezet met een grote nederlaag tot gevolg. In de eerste helft had de thuisploeg tweemaal een voorsprong genomen. De openingstreffer van Martijn Grooff ontstond na goed druk zetten van Timo Blind en een knappe voorzet van Johan Dewus. Op slag van rust scoorde Grooff zijn tweede van de dag op aangeven van Mick Leijdeckers. Tussendoor wist Bart van Steen namens HCSC vanaf de penaltystip te scoren na een overtreding van Pascal Kabalt.

Invallers
De tweede helft verliep echter heel anders met name door een aantal invallers aan Helderse kant. Koud in het veld scoorde Jordi Nuijens de gelijkmaker en nog geen kwartier later scoorde Timo Swart, overigens duidelijk in buitenspelpositie, de 2-3. Ondanks enkele wissels was de thuisploeg niet bij machte om het HCSC nog moeilijk te maken dat in de slotfase nog zelfs tweemaal toesloeg via opnieuw Timo Swart en Tim Kuurman.

Vrouwen
Reiger Boys VR1 zit nog steeds in degradatienood en was zaterdagmiddag niet opgewassen tegen VV Heerenveen dat naar Heerhugowaard was gekomen om kampioen van de hoofdklasse te worden. Twintig minuten lang wist Reiger Boys met een hechte defensie het Friese opleidingsteam van Heerenveen op de nul te houden, maar toen wist Alieke Tuin het verzet te breken. Nadat Esmay Bruil uit een fantastische vrije trap de 0-2 wist te maken was het verzet van de thuisploeg definitief gebroken.

De tweede helft had weinig meer om het lijf en nadat Tuin met haar tweede van de middag de stand op 0-3 had gebracht was het kampioenschap van Heerenveen een feit. Voor Reiger Boys wachten nog twee spannende wedstrijden omdat het nu samen met IJzendijke en Heerenveense Boys (allen 17 punten) op een laatste plaats staat. Slechts één van deze ploegen zal degraderen, en de andere twee mogen zich via de nacompetitie proberen te redden. Komende zaterdag speelt Reiger Boys VR1 opnieuw thuis als Be Quick ’28 op bezoek komt.

Reiger Boys VR1 – VV Heerenveen VR1 (0-3)

19. Alieke Tuin 0-1
35. Esmay Bruil 0-2
72. Alieke Tuin 0-3