HEERHUGOWAARD - Doorgaans wordt er reikhalzend uitgekeken naar de "dubbels" bij voetbalvereniging bij Reiger Boys. Een aantal malen per seizoen spelen zowel het eerste vrouwen- als herenteam dan thuis op dezelfde dag wat vaak feestelijk en muzikaal wordt omlijst. De dubbel van deze zaterdag eindigde echter in mineur met name door de prestatie van het vlaggenschip. Reiger Boys 1 ging in de topper tegen HBOK namelijk met 2-3 onderuit en eindigde de wedstrijd ook nog eens met negen man.

Hoewel de competitie voorafgaand aan de wedstrijd van vandaag pas acht speelronden op weg is zijn het nu al de weken van de waarheid voor Reiger Boys. Twee weken geleden stond de ploeg van trainer/coach Raymond Huisman immers op een vierde plaats en stonden er achtereenvolgens wedstrijden tegen de top drie op het programma. Nadat men een week geleden bij koploper Purmersteijn onderuit ging (4-3) wist men dat winst tegen HBOK cruciaal was om de aansluiting te behouden.

Toch werd de wedstrijd bijzonder slecht begonnen. Slordig balverlies en matig verdedigen leverde namelijk al binnen drie minuten de 0-1 van Angelo Groen op. Reiger Boys kreeg hierna twee opgelegde kansen om de stand weer gelijk te trekken maar de inzet van Mick Leijdeckers, nadat keeper Dirven onder een hoge bal door ging, werd net voor de lijn gekeerd en het schot van Aram Hakopov ging er via de binnenkant van de paal weer uit. Opnieuw slordig verdedigen zorgde er vervolgens voor dat HBOK zelfs met een 0-2 voorsprong ging rusten door wederom een goal van Groen.

Kort na rust deed Reiger Boys toch wat terug toen een schot van Jeroen Kossen van richting werd veranderd en Dirven geklopt was. Mostapha El Aamrani bracht de marge echter weer op twee met een fraai schot in de bovenhoek. In een tot dan redelijk sportief duel moest scheidsrechter Juninck ineens alle zeilen bijzetten, en strooide hij met kaarten waarbij Mick Leijdeckers het eerste slachtoffer was. Na een overtreding liet hij zich verbaal gelden en kon hij met twee keer geel vertrekken. En zeven minuten later stond Reiger Boys zelfs met negen man nadat ook Bert Inecia zijn ongenoegen bleef uiten tegen de arbiter. Ondanks die numerieke minderheid kreeg de thuisploeg nog wel een strafschop te nemen welke werd benut door Martijn Grooff, maar bleef me uiteindelijk wel puntloos.

Trainer Huisman was na afloop uiteraard niet te spreken over de prestatie. 'We hebben in het begin van het seizoen een goede serie neergezet en de sfeer is prima, maar juist als het even wat minder gaat zoals nu leer je de groep en hun mentale weerbaarheid kennen, en daar hoort ook een bepaalde slimheid bij. Er is werk aan de winkel want komend weekend wacht er met FC Castricum weer een pittige tegenstander.'

Scheidsrechter: D. Juninck

Rood: Leijdeckers, Inecia (Reiger Boys, beiden 2x geel)
Geel: Rock, Kossen, Beunder (Reiger Boys), Raben, Arce, El Aamrani (HBOK)

Vrouwen 1
Ook de vrouwen van Reiger Boys behaalden geen winst tijdens de "dubbel", maar hielden in ieder geval nog een punt over aan het thuisduel tegen het Utrechtse Odysseus '91. Na een matig begin kwamen de gasten halverwege de eerste helft op voorsprong door een kopbal van Inge Gimbel. Zwak uitverdedigen van de Utrechtse keepster zorgde ervoor dat Manon Huisman nog voor de rust de stand gelijk kon trekken, in een fase dat de thuisploeg ook duidelijk het betere van het spel had.

Zonder aanvoerster Aaike Verschoor die zich voor het Nederlands Zaalvoetbalteam diende te melden in Zeist, speelde Dominique Verweij voor het eerst centraal achterin en deed dat zeer verdienstelijk. Mede door haar toedoen werden er heel wat aanvallen van de gasten onschadelijk gemaakt. Reiger Boys kreeg vervolgens zelf de grootste kans op de winst toen Joy Kalmeijer de lat raakte, maar uiteindelijk moesten beide ploegen leven met een punt. 'We hadden deze wedstrijd kunnen winnen, maar ik ben vooral blij dat we hem niet hebben verloren en ik heb de meiden na afloop dan ook gecomplimenteerd', aldus trainster Janny Timisela.

Reiger Boys VR1 - Odysseus '91 VR1 1-1 (1-1)
22. Gimbel 0-1
37. Huisman 1-1

Foto's: DP Sportfotografie