HEERHUGOWAARD - De dames van handbalvereniging Tornado zijn 2018 begonnen met een nederlaag. Aangezien later op de middag de nieuwjaarsreceptie in het eigen clubhuis 't Lobje stond gepland had een overwinning het drankje nog net even lekkerder doen smaken. Zondagmiddag liet de ploeg van coach Sander van Duffelen het echter met name in de laatste fase van de tweede helft afweten waardoor Zeeburg er met een 21-28 zege vandoor ging.

Van Duffelen was vooraf nog hoopvol gestemd: ,,We hebben er weer zin in, en het zou goed voor het vertrouwen zijn als we dit nieuwe jaar kunnen starten met twee punten", aldus de coach. Tegenstander Zeeburg stond weliswaar tweede, maar de thuisploeg voelde zich terecht zeker niet kansloos tegen de ploeg uit Diemen. Achter de ijzersterke koploper Geel Zwart zijn de verschillen klein in de hoofdklasse, en tussen Zeeburg en de nummer negen, Tornado, resten slechts zes punten. Een overwinning zou dus zomaar weer aansluiting bij de subtop kunnen betekenen. Beide ploegen gingen dan ook gelijk op in de openingsfase van het duel. Nadat Anja Borst een penalty miste en Marleen Stam in de break-out werd gestuit door keepster Annick van der Mark liep Zeeburg even uit naar vier doelpunten voorsprong. Mede dankzij drie benutte penalty's van Sindy Schouten kwam Tornado toch terug in de wedstrijd met een 11-13 ruststand tot gevolg.

Die opmars wist de thuisploeg in de tweede helft voort te zetten en nadat Zeeburg ook nog enkele tijdstraffen kreeg kwamen de Heerhugowaarders zelfs even op voorsprong waarbij Kelly Aalberse het meest trefzeker was. Vanaf het moment dat de gasten weer compleet waren ging het bij Tornado echter volledig mis. Aanval op aanval werd het net niet gevonden, en verdedigend gezien trad men, met name in de hoeken, niet kordaat genoeg op. Zeeburg liep alras uit naar een forse voorsprong en nadat Schouten in de slotfase ook nog eens twee penalty's miste was de nederlaag een feit.

Coach van Duffelen was na afloop "not amused" over het vertoonde spel: ,,We hebben er even in mogen geloven, maar aan het eind gaat er zoveel fout, zowel verdedigend als aanvallend. Doodzonde, want in mijn ogen spelen wij in de eerste helft en het begin van de tweede helft prima mee. Van de week maar weer pittig trainen en dan op naar Meervogels". Wederom een belangrijke wedstrijd voor Tornado dat door de nederlaag is afgezakt naar een tiende plaats. Het duel tegen middenmoter Meervogels begint zaterdag om 19.00 uur in Sporthal De Enterij te Limmen.

HV Tornado DS1 - SV Zeeburg DS1 (21-28)

Topscorers Tornado: Kelly Aalberse (5), Floor Groenveld, Daniëlle Postma (ieder 4), Sindy Schouten (3), Anja Borst, Leonie van der Gragt (ieder 2), Marleen Stam (1)