ALKMAAR - De afgelopen weken stond de woensdagmiddag voor veel basisscholieren uit Alkmaar in het teken van het Schoolvoetbal bij Alcmaria Victrix. Maar liefst 42 jongens - en 42 meidenteams uit groep 7 en 8 én 23 jongens- en meisjeszeventallen uit groep 5 en 6 hadden zich aangemeld voor dit jaarlijkse toernooi, dat in samenwerking met Alkmaar Sport tot stand is gekomen. Zij gingen op verschillende voorrondedagen de strijd met elkaar aan om een plekje te bemachtigen in de finale op 21 april.

De teams die zich geplaatst hadden voor de finaledag kwamen goed voorbereid het veld op om de eerste poulewedstrijden te spelen. In totaal streden er 8 meisjes teams en 8 jongens teams om de kampioensbeker van Alkmaar. De jongens maakten er een spannende middag van. Tot op het laatste moment bleef het onduidelijk wie de sterkste ploegen waren. Uiteindelijk wisten de jongens van de Kardinaal De Jongschool en de jongens van De Lispeltuut zich te plaatsen voor de finalewedstrijd.
De Regenboog en De Zes Wielen streden voor de 3e en 4e plek. Na een nek aan nek race wist de Kardinaal De Jong school de felbegeerde titel te pakken. Op de 2e plek eindigden De Lispeltuut, de 3e plek kwam toe aan De Regenboog en de 4e plek aan De Zes Wielen. Alle teams gingen met een mooie beker naar huis.

Bij de meisjes staken er 2 teams boven de rest uit. De finale werd gespeeld door OBS Nicolaas Beets en De Zes Wielen. De Sterrenzanger en De Regenboog streden om de 3e en 4e plek. Na een spannende finalewedstrijd wist De Zes Wielen de Titel van Alkmaar te veroveren. Op de 2e plek eindigde OBS Nicolaas Beets, 3e werd De Sterrenzanger en De Regenboog eindigde als 4e.

Aan het eind van de middag vond de prijsuitreiking plaats op het balkon van de kantine van Alcmaria Victrix. De Wethouder Sport Pieter Dijkman en de manager van Albert Heijn XL overhandigden de prijzen aan de winnende teams. Met deze spannende finaledag eindigde een zeer geslaagd schoolvoetbaltoernooi. De winnaars van deze finaledag - zowel de jongens als de meisjes - spelen binnenkort de vervolgronde georganiseerd door de KNVB, om hopelijk uiteindelijk de titel “Landskampioen Schoolvoetbal 2017” te behalen.