WOGNUM - In de tweede Klasse A heeft Spartanen zonder al teveel moeite gewonnen van hekkensluiter SVW '27. In een bijzonder matig duel scoorde de Wognumse formatie zowel voor als na de rust en dat bleek voldoende voor de zege.

Nadat SVW '27 de week daarvoor een knappe overwinning boekte op Spirit '30 daar kon de ploeg van Edwin Reder daar geen passend vervolg op geven. De ploeg had tegen Spartanen nauwelijks iets in te brengen en kreeg slechts een aantal spaarzame mogelijkheden. Nu speelde ook de thuisploeg niet feilloos waardoor het in Wognum een saai schouwspel werd. Spartanen was wel de beter, maar vond in eerste instantie vooral keeper De Boer op hun weg. Die wist na een half uur ook te redden op een poging van Thomas Sloot, maar Maarten Zuiker was zo attent om de rebound te benutten.

De ploeg van trainer Jitze Bosma zag dat de gasten het in de tweede helft wel probeerden, maar kwamen nooit echt in gevaar al duurde het lang voor het duel definitief op slot ging. Een kleine vijf minuten voor tijd wist Job Zuiker de bal te bezorgen bij Dylan Zuiker die met een schot in de bovenhoek de eindstand op 2-0 bepaalde.