Heerhugowaard - Vanaf 1 januari 2017 zet Heerhugowaard Sport NV u verder in beweging! Heerhugowaard Sport gaat dan, naast de bestaande zwemactiviteiten, allerlei nieuwe activiteiten op zetten ter stimulering voor het (gaan) sporten en (meer) bewegen.

Mensen die voldoende sporten en bewegen hebben minder kans op gezondheidsklachten. Daarom stimuleert de gemeente Heerhugowaard mensen om meer te sporten en bewegen.

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen geeft aan hoeveel iemand moet bewegen voor een goede gezondheid. Zo bewegen volwassenen voldoende als zij minimaal 5 dagen per week een half uur bewegen. In Heerhugowaard is door Sportservice Heerhugowaard in de afgelopen jaren een breed palet aan sport en beweegactiviteiten opgezet, zoals: wandelgroepen, gymlessen speciaal voor ouderen, walking footbal etc. Bij het sporten en bewegen is begeleiding van groot belang.  Hoe veiliger mensen sporten, hoe kleiner de kans op sportblessures.

Naast het overnemen van het bestaande aanbod biedt Heerhugowaard Sport in 2017 tal van nieuwe activiteiten voor de verschillende leeftijdsgroepen. Houdt u goed de weekbladen in de gaten want daarin zal het sport en  beweegaanbod met grote regelmaat worden gepubliceerd.

De activiteiten worden zoveel mogelijk in samenwerking met sportverenigingen of andere sportaanbieders georganiseerd.

Heeft u vragen over wat Heerhugowaard Sport NV voor u kan betekenen neem dan contact op via info@heerhugowaardsport.nl