HAARLEM - De korfballers van Apollo hebben afgelopen zaterdag Haarlem niet van de titel in de 2e Klasse F af kunnnen houden. De Heerhugowaarders gaven met name na rust prima partij, maar de winst ging uiteindelijk naar de Haarlemmers die daarmee één wedstrijd voor het einde van de zaalcompetitie een feestje konden vieren.

Thuisploeg Haarlem wist uiteraard wat er op het spel stond en ging dan ook gretig van start. Apollo had de nodige moeite om de koploper bij te houden en ging met een 14-7 achterstand de rust in. Na de pauze toonde Apollo herstel en bleef het redelijk in de buurt van de titelfavoriet al lieten die de tegenstander nooit te dichtbij komen. Uiteindelijk was bij de laatste zoemer het verschil zes punten (24-18) en werd het kampioenschap door de Haarlemmers luid bejubeld.

Apollo staat zesde in 2F en kan komende zaterdag mogelijk nog een plaatsje in de top vier bewerkstelligen. In de Deimoshal ontvangt men dan de huidige nummer vijf in de stand, Sporting West. Het duel zal tevens in het teken van het afscheid van trainer Arno van der Vliet die na vijf jaar zijn laatste wedstrijd in de zaal zal coachen voor Apollo.

Haarlem - Apollo 24-18 (14-7)

Scores Apollo: Rik Zonneveld (5), Cas Honig (4), Vincent Kranenbarg (3), Britt van Wildenburg (2), Lotte Doedens (2), Cindy Keizersweerd (1), Martijn Dreumer (1).