HEERHUGOWAARD - De Heerhugowaardse derby tussen WMC en KSV is zondagmiddag afgesloten met een puntendeling. In een doelpuntrijk duel werd er maar liefst zes keer gescoord, maar het was vooral de thuisploeg die zich tekort gedaan voelde. De ploeg van trainer/coach Arnold de Block miste een groot aantal kansen om de overwinning veilig te stellen, en kreeg in de laatste minuut een zeer discutabele strafschop tegen.

,,Je hebt slecht, en je hebt heel slecht", sprak De Block's collega Tristan Ooms na afloop van de wedstrijd. ,,En deze wedstrijd valt in de laatste categorie. Op een gegeven moment dacht ik dat wij nooit meer gingen scoren, en als je er dan totaal drie maakt en een punt meeneemt moet je de handen dichtknijpen". De oefenmeester had dan ook enig fortuin gezien de zeer discutabele penalty die scheidsrechter Alhaddad in de laatste minuut aan KSV gaf. Volgens een ieder was de overtreding, als dat er al één was, duidelijk buiten de zestien ingezet. Alhaddad was echter onvermurwbaar waarna Bart Velseboer, deze middag goed voor drie goals, zijn ploeg vanaf elf meter naar een punt schoot. Dezelfde Velseboer had in de eerste helft met een stevige wind mee KSV ook al voor het eerst op voorsprong geschoten door een vrije trap hard achter keeper Dolk te pegelen. Binnen twee minuten was de gelijkmaker echter al daar toen Rodney de Bonte over links door kwam. Zijn schot leek een prooi voor keeper Davey Markerink die echter niet vrijuit ging en de 1-1 moest toestaan.

Wind mee

Na de pauze speelde WMC met de wind in de rug en dat was qua spelbeeld duidelijk zichtbaar. KSV kwam nauwelijks nog over de middellijn en de druk van de thuisploeg werd al groter. De Bonte profiteerde optimaal van de weersomstandigheden door van buiten de zestien uit te halen waarbij Markerink er opnieuw niet goed uitzag: 2-1. WMC verzuimde hierna echter om de wedstrijd naar z'n hand te zetten door een handvol kansen te missen. Op een schot van Cengiz Ozhazinedar had Markerink wel een puike redding en even later schoot Jordy Smit net voorlangs. Ook hierna volgden nog een aantal mogelijkheden voor de thuisploeg waarbij het vizier niet op scherp stond. Hierdoor kon het gebeuren dat met nog tien minuten op de klok de gelijkmaker letter en figuurlijk uit de lucht kwam vallen. Tijdens een spaarzame aanval van KSV belandde de bal voor de voeten van Velseboer. Zijn schot leek niet hard genoeg, maar keeper Dolk stond op het verkeerde been en liet zich verrassen. WMC ging niet bij de pakken neerzitten en trok opnieuw ten aanval en toen Ozhazinedar drie minuten voor tijd uithaalde leek de verdiende zege voor WMC een feit. Men had echter geen rekening gehouden met de arbitrale dwaling van Alhaddad die het duel in 3-3 liet eindigen. Verdediger Stefan Molenkamp was na afloop niet te spreken over het optreden van de scheidsrechter, maar legde de schuld ook bij zijn eigen ploeg. ,,Heel zuur. Dit was absoluut geen strafschop en zelfs geen eens een overtreding, maar wij kunnen het vooral ons zelf verwijten dat we zo omspringen met de kansen die wij krijgen".