HEERHUGOWAARD - Zaterdag stond er weer eens een "dubbel" op het programma op De Wending bij Reiger Boys. Zowel de vrouwen als heren speelden een thuiswedstrijd en dit gebeurde met wisselende resultaten.

Derdeklasser Reiger Boys wist zaterdag weer op te klimmen naar de derde plaats nadat de ploeg van trainer Tom Boukes, die afgelopen week zijn contract voor drie seizoenen verlengde, met 3-2 wist te winnen van VSV. De Velsense middenmoter bleek een taaie tegenstander en kwam na een klein half uur op voorsprong via Jesse Kooijman. Op slag van rust wist Daan Prins voor de gelijkmaker te zorgen. Na rust stelde Reiger Boys vervolgens orde op zaken. Tristan van den Heuvel stond net een paar minuten in het veld toen hij de 2-1 liet aantekenen en via Daan de Vries werd de marge zelfs twee. De spanning keerde nog even terug toen Kooijman kort voor tijd zijn tweede van de middag wist te maken, maar de thuisploeg hield met de nodige strijd toch stand.

Komende zaterdag gaat Reiger Boys op bezoek bij hekkensluiter Beverwijk.

Vrouwen
Reiger Boys VR1 liep averij op ten opzichte van koploper Saestum VR2. Op eigen veld bleef de ploeg van trainer/coach Arnold de Block tegen middenmoter Berkum steken op een gelijkspel. Namens de gasten uit Zwolle wist Suzie Visscher na een kleine twintig minuten de score te openen en kreeg ook daarna nog een paar goede kansen maar de thuisploeg had in keepster Laura de Bont een uitblinker. Reiger Boys had daarna wel een overwicht, maar het duurde tot een kwartier voor tijd tot Maartje van Haneghem een punt wist te redden.

Komende zaterdag moet de Heerhugowaardse hoofdklasser op bezoek bij koploper Saestum in Zeist, dat nu vier punten voorsprong heeft op Reiger Boys.