DE NOORD - Na vijf wedstrijden zonder overwinning heeft Hugo Boys in het thuisduel tegen Zeemacht eindelijk weer eens de volle buit gepakt. Trainer Ron Weinbrecher zal tevens tot zijn tevredenheid hebben gezien dat zijn ploeg er eindelijk eens op los scoorde: 6-0.

De oefenmeester had het de afgelopen weken regelmatig over het gebrek aan scorend vermogen in zijn ploeg. Zo kreeg Hugo Boys in de wedstrijden tegen achtereenvolgens Alkmaarsche Boys, Petten en De Koog steeds handenvol kansen, maar leverden die drie duels slechts één punt op en gingen de laatste twee wedstrijden met 1-0 verloren. "We creëren wekelijks genoeg kansen, maar we missen duidelijk scorend vermogen dit seizoen", aldus Weinbrecher voorafgaand aan de wedstrijd.

Op eigen veld liet men Zeemacht, dat dit seizoen toch enkele verrassende uitslagen wist neer te zetten, er niet aan te pas komen en zag Weinbrecher dat het ditmaal wel goed zat met het scorend vermogen. De oranjehemden scoorden namelijk voor de rust al viermaal via Bob de Wit, Bo Groen, Don van Sermondt en Bart Snoek. Ook na de rust was Hugo Boys de bovenliggende partij en zowel de Wit als Van Sermondt wisten deze middag een tweede treffer te maken met een 6-0 eindstand tot gevolg.

Hugo Boys gaat komende zondag op bezoek bij VV Winkel.